Ovde ste
Home > Tehnika > Proverili smo zašto svi pričaju o kameri na P40 Pro Plus

Proverili smo zašto svi pričaju o kameri na P40 Pro Plus


Od najjačeg telefona nove P40 serije nije se ni očekivalo ništa manje od savršenog procesora, superiorne kamere i dugotrajne baterije. Huawei nije razočarao jer su sa P40 Pro Plus doneli na tržište verovatno najjaču kameru na nekom mobilnom telefonu.

P40 Pro Plus ima skoro identičan dizajn kao i Huavei P40 Pro, moderan, kvalitetan i upečatjiv. Ekran je zakrivljen sa svih strana, a aluminijumski okvir teče preko uglova telefona kako bi ga zaštitio od padova. Huawei kaže da je dizajnirao displej tako da oponaša vodu na mestu gde se on zaista prekida i to u praksi izgleda zaista lepo i elegantno a zakrivljenje na donjoj strani olakšava i prelazak prstom od dna ka gore kako bi se vratili na home ili otvorili aplikacije. On što je posledica vakvog dizajna, i činjenice da je na poleđini keramika, telefon je nešto teži i deblji.

Huawei P40 Pro Plus Foto: Aleksandar Slavković / RAS Srbija
Huawei P40 Pro Plus

Ekran P40 Pro Plus je još jedna jaka strana ovog telefona. U pitanju je OLED dispelj pri FHD + rezoluciji od 2.640×1.200, i izgleda prilično dobro. Iako nije sasvim u skladu sa novim standardom osveđavanja na 120Hz, brzina osvežavanja od 90Hz je sasvim zadovoljavajuća i nećete osetiti nikakve nedostatke. Pod displejom je skriven optički čitač otiska prsta koji radi odlično, a tu je i opcija otključavanje lica pomoću IR kamere. Selfi kamera koja ovo omogućava smešštena je u gornji levi ugao.

Kamera je suer, ali zoom je neverovatan

Huawei P40 Pro Plus ima petostruku kameru Foto: Aleksandar Slavković / RAS Srbija
Huawei P40 Pro Plus ima petostruku kameru

Huawei P40 Pro Plus ima najjaču kameru od sva tri modela iz nove serije. Ona je ptostruka. Da, lepo ste pročitali, ima 5 sočiva. Glavna je ona sa 50MP Ultra Vision kamera koja ima mogućnost slikanja širokih uglova preko f/1.9 sočiva. Tu je da prikuplja detaljne i jasne fotografije rezolucije 12MP. Tu je širokugaona cine kamera od 40MP koja odaje utisak da radte sa GoPro kamerom, a ne običnim telefonom, kao treće sočivo imamo ToF 3D senzo. I, na kraju, tu su dva sočiva od po 8MP i oba su telefoto. Prva od njh ima 3x zoom i f/2.4 sočivo, dok je kod druge prisutan 10x optički zoom sa f/4.4.

Kod ovog dela vredi malo i zastati. Naime, P40 Pro Plus koristi naprednu i puno veću verziju periskop zuma uz dodatni 80mm telefoto zum i tako daje najjaču opciju u odnosu na konkurenciju. Detalji koje beleži, pa i na velikim udaljenostima su neverovatni. Možete da zumirate i do 100 puta, ako imate “sigurnu” ruku pa radite bez stalka.

Evo kako to konkretno izgleda.

P40 Pro Plus Foto: RAS Srbija
P40 Pro Plus

*

Zoom na P40 Pro Plus Foto: RAS Srbija
Zoom na P40 Pro Plus

*

Zoom na P40 Pro Plus Foto: RAS Srbija
Zoom na P40 Pro Plus

I ostale fotografije su podjednako kvalitetne, detaljne, jasne, uz odličnu reprodukciju boja.

Slikano telefonom P40 Pro plus Foto: RAS Srbija
Slikano telefonom P40 Pro plus

Slično je i sa noćnim slikama.

Noćni mod Foto: RAS Srbija
Noćni mod

Baterija i procesor

Postao je standard da se sa Huawei telefonom, na jednom punjenju, dan završi na oko 30 odsto baterije. Tako je i sa P40 Pro Plus. Dodatak je to što telefon podržava 40W brzo punjenje, ali i u bežičnoj varijanti. Uz to, bežični punjač je znatno brži od sličnih na tržištu.

Bežično punjenje Foto: RAS Srbija
Bežično punjenje

Isto takvu brzinu možete očekivati i od samog procesora. U pitanju je Kirin 990 čipset uparen sa 8GB RAM. Uz to ide i 512GB memorije koja se može proširiti.

Kako bez Google

I ovaj model na žalost dolazi bez Google servisa a Huawei je napravio značajniji pomak u pravcu razvijanja Huawei Mobile Cloud i njihovo novog operativnog sistema. Tu je i novi muzički servis za strimovanje gde možete pronači većinu značajnijih muzičara a uvek imati opciju da konirate stari telefon i tako prebacite gotovo sve aplikacije koje ste inače koristili. Uz to, Huawei je razvio “Petal Search” koji vas prebacuje na proverene i sigurne app storove odakle možete preuzeti aplikacije. Naravno, aplikacije možete skinuti i sa zvaničnig sajta.

Huawei P40 Pro Plus Foto: Aleksandar Slavković / RAS Srbija
Huawei P40 Pro Plus

Da li je ovo problem za korišćenje telefona? U principu nije, čak iako ste Android entuzijasta gotovo sve može da se premosti vrlo lako. Da li bi bilo dobro da korisnici ne moraju da se bave ovim? Da. Ali, kada u obzir uzmete sve ostalo što donosi ovaj telefon vredi dodatnih nekoliko klikova jer dobjate gotovo savršen hardver i sjajnu kameru.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top