Ovde ste
Home > Život > Srbin koji je spasao devojicu u Nemakoj slavljen kao heroj: Dobio srebrnjak sa Karaorevim likom – Vesti – ivot

Srbin koji je spasao devojicu u Nemakoj slavljen kao heroj: Dobio srebrnjak sa Karaorevim likom – Vesti – ivot


U hramu Vaskrsenja Hristova u Berlinu odata je poast Zoranu ivkoviu, koji je slavljen kao heroj u Nemakoj, poto je spasao dvogodinju devojicu od otmice.


Izvor: Tanjug

Foto: EPA-EFE, ATIENZA

Foto: EPA-EFE, ATIENZA

Protojerej stavrofor Dragan Sekuli je ivkoviu estitao na hrabrosti i kao poklone, kako prenose frankfurtske “Vesti”, uruio mu srebrnjak sa likom Karaora i knjigu “Ohridski prolog” Svetog Nikolaja ikog.

Srebrnjak je izradio svetenik Vojislav Bilbija iz Roterdama povodom 200. godinjice Prvog srpskog ustanka.

Otac Dragan je naglasio da Zoran gestom odvanosti nije samo spasao devojicu, ve dao ohrabrenje i motivaciju da tako reaguju svi koji se nau u slinoj situaciji.

Zoranu ivkoviu, u meuvremenu, stigla je i estitka ministra unutranjih poslova Nemake Horsta Zehofera.

“Prijatno me iznenadilo da estitke stiu sa tako visokog mesta. Meutim, estitke i pokloni koje mi je danas uruio otac Dragan u ime nae Crkve i pohvale i podrka okupljenih vernika, daleko su mi znaajniji i srcu blii. Divno je bilo sa drobim ljudima podeliti radost spasavanja jednog mladog ivota”, kazao je ivkovi za “Vesti”.

On je istakao da ga je “Boija ruka” posle obilaska manastira u Srbiji dovela nazad u Berlin da se u pravom trenutku nae toj maloj devojici.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top