Ovde ste
Home > Zdravlje > BACITE PIDŽAMU! Četiri razloga zbog čega je dobro spavati bez ičega na sebi!

BACITE PIDŽAMU! Četiri razloga zbog čega je dobro spavati bez ičega na sebi!


Možda će takva smela promena naići na psihološke prepreke, ali vaše telo će definitivno reći „hvala“.

Koje su prednosti spavanja bez odeće?

Dobar kvalitet spavanja

Svi znamo tužne posledice barem jedne besane noći. Dubok san garancija je ne samo zdravlja, već i dobrog raspoloženja. Povećava radnu sposobnost i daje energiju tokom celog dana, tako da nemate želju da spavate svakih 10 minuta. Kada spavate goli, telesna temperatura opada – a to poboljšava kvalitet sna.

Pixabay

Čista koža

Ako patite od akni na leđima, grudima i ostalim delovima tela, tada će odbijanje pidžame pomoći da se nosite sa ovim problemom. Kad se u snu okrećete, pojačava se iritacija tela od tkanine. Uz to, bakterije i sebum ostaju na tkanini i svakodnevno dolaze u kontakt s kožom (posebno ako retko menjate pidžamu).

Smanjenje stresa

Stres je nuspojava neprospavanih noći i lošeg sna, koji narušavaju nivo kortizola u krvi. Zbog toga se smanjuje imunitet, povećava se rizik od razvoja srčanih bolesti i depresije i smanjene su kognitivne sposobnosti. Zdrav odmor kontroliše nivo kortizola, koji pomaže telu da se bolje nosi sa stresom.

Samopouzdanje

Spavanje bez pidžame povećava vaše samopouzdanje, a čak, prema Forbesovom članku, pomaže da zaradite više novca, jer dobar odmor noću razvija otpornost na stres i kreativno razmišljanje.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top