Ovde ste
Home > Sport > Alberto Kontador opet obara rekorde

Alberto Kontador opet obara rekorde


Alberto Kontador je oborio dosadašnji rekord Lahlana Mortona za nešto više od dva minuta, a radi se o izazovu u kome biciklisti voze u uslovima koji su identični kao da se dvotočkašima penju na Mont Everest, pa odatle i naziv discipline “Everesting”.

Nadmorska visina najvećeg planinskog vrha na svetu Mont Everesta je 8.848, a kako je nemoguće do tih visina doći na biciklu, trkači takmičari su odlučili da kopirajući tamošnje visinske uslove na drugim terenima, postave sebi uslove kao na usponu.

Alberto Kontador je to učinio vozeći po brdu Sila del Rej u Kastilji i Leonu u Španiji gde je završni uspon od jednog kolometra pod nagibom od oko 13 odsto. Da bi dostigao nadmorsku visinu, Kontador je morao da odvozi 78 krugova i na kraju je došao do cifre od 8.925 metara, odnosno odvozio je ukupno 139,35 kilometra (uključen i spust sa brda).

Kontador je vozio “gore-dole”, pravio je takozvane krugove, i odvozio je ukupno 78 kako bi bio siguran da će dostići nadmorsku visinu Mont Everesta i postigao vreme od sedam sati, 27 minuta i 20 sekundi.Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top