Ovde ste
Home > Vesti > Uvode mere koje e vaiti do kraja godine

Uvode mere koje e vaiti do kraja godine


Rim — Italija, koja je najavila da e vanredno stanje biti produeno do kraja godine, razmatra mere koje e biti na snazi do 31. decembra.


Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Anupam Nath

Foto: Tanjug/AP Photo/Anupam Nath

U pitanju su mere kao to su zabrana okupljanja, korienje maske i dranje bezbedne razdaljine meu ljudima.

Vanredno stanje uvedeno 31. januara bie na snazi do 31. jula, a premijer Italije Ðuzepe Konte najavio je mogunost da bude produeno do kraja godine, o emu e parlament odluiti u utorak.

Italijanske vlasti razmatraju nove mere u cilju spreavanja irenja virusa, jaanje kontrole na javnim mestima poput plaa kako bi se izbeglo okupljanje ljudi, a moda e produiti i zabranu ulaska na teritoriju Italije iz zemalja koje se smatraju visokorizinim.

Italija je zabranila dolaske iz 13 zemalja, meu kojima su Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija.

Iako je broj novih sluajeva u Italiji u padu, italijanski zdravstveni zvaninici su zabrinuti zbog sve veeg broja zaraenih van granica te zemlje.

“Oko 220.000 zaraenih irom sveta u jednom danu. Nikada ranije nismo imali toliki porast u za samo 24 sata. To nam govori da virus jo nije pobeen i da svi treba da obratimo panju”, izjavio je ministar zdravlja Italije Roberto Speranca.

On e u utorak predstaviti mere, a kako je najavljeno, na snazi e ostati obaveza korienja maske u zatvorenim prostorijama i kada nije mogue drati bezbednu fiziku distancu, ali ne i upotreba rukavica koje “mogu predstavljati rizik ako se nepravilno koriste”.

U mnogim objektima i dalje e ljudima biti merena temperatura, dezinfekcija prostora je takoe obavezna, kao i gel za dezinfekciju ruku na ulazu.

Italija je prva evropska zemlja koja je poetkom marta uvela stroge mere karantina na celoj teritoriji, a iz blokade je izala postepenim poputanjem mera posle oko tri meseca.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top