Ovde ste
Home > Putovanja > Graani Srbije i dalje na “crnoj listi”: Hoemo li proi svih 9 “krugova pakla”?

Graani Srbije i dalje na “crnoj listi”: Hoemo li proi svih 9 “krugova pakla”?


Foto: Depositphotos / anyaberkut

Foto: Depositphotos / anyaberkut

Iako su iz Grke stigle vesti da e u ovu dravu od 15. jula moi da se ue samo sa PCR negativnim testom ne starijim od 72 sata, ne zna se da li e rampa za nae graane ipak ostati sputena bar jo u naredne tri nedelje.

To bi trebalo da znai da nai graani ni sa negativnim PCR testom nee moi na letovanje u Grku. MInistar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljaji rekao je za B92.net da se ne zna jo ni da li e graani Srbije od 1. avgusta moi na letovanje.

Poetkom ovog meseca naim dravljanima zabranjen je ulaz u drevnu zemlju Helade upravo do 15. jula, a prema najnovijim informacijama, rampa e za nae graane ipak ostati sputena bar jo u naredne tri nedelje.

“Iz Ministarstva spoljanih poslova Grke su nam malopre telefonom rekli da odluka nije zvanina i da postoje anse i da se otvore granice za Srbe, ali anse nisu velike. Obavestie javnost o odluci 15. jula”, pie na Fejsbuk strani Nikana.gr.

Ranije ovog meseca grke vlasti su istakle da su zabrane ve uvedene za putnike iz Srbije, koji vie ne mogu ni avionom da dou u Grku, ali rekli su i da nije iskljueno mogue proirenje “crne liste”.

Foto: Depositphotos/wildman

Foto: Depositphotos/wildman

Grka vlada saoptila je da je spremna da preduzme nove mere protiv koronavirusa, koje bi mogle da ukljue zabranu ulaska dravljana zemalja koje su teko pogoene ovom pandemijom, prenosi lifo.gr.

Vlada je saoptila da je porast “uvezenih sluajeva” umeren i kontrolisan u ovom trenutku, ali da najvei problem predstavlja uvoz sluajeva preko kopnenih granica, “naroito zbog eskalacije koronavirusa na Balkanu”.

Podsetimo, grke zdravstvene vlasti u velikoj su pripravnosti, nakon to su zabeleena ukupno 103 sluaja kovid-19, od kada je zemlja otvorena za masovni turizam 1. jula.

Strunjak za zarazne bolesti profesor Nikos ipsas upozorio je da dolasci preko severnih granica Grke i iz zemalja sa velikom stopom infekcije koronavirusom, kao i okupljenje u barovima, moe da uniti izuzetan napredak zemlje u pogledu suzbijanja koronavirusa.

“To je znaajna opasnost za Grku”, rekao je ipsas, govoreći za grku televiziju Skai.

Podsetimo, od 6. jula graanima Srbije opet je onemogueno da uu u Grku zbog pogoranja epidemiloke situacije u naoj zemlji i veeg broja novoobolelih od koronavirusa. Ulazak nije dozvoljen do 15. jula, kada bi ova odluka trebalo da bude ponovo razmatrana, a obustavljen je i avio – saobraaj iz Beograda.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top