Ovde ste
Home > Ekonomija > Vojska Srbije nikad jaa: Nora, Milo i Lazar stiu kao pojaanje FOTO

Vojska Srbije nikad jaa: Nora, Milo i Lazar stiu kao pojaanje FOTO


Velika Plana — Ministar odbrane Aleksandar Vulin obiao je danas pogone fabrike Borbeni sloeni sistemi u Velikoj Plani,


Izvor: RINA

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

Povod je nedavno potpisan okvirni sporazum za opremanje Vojske Srbije sa oklopnim borbenim vozilima 8h8 LAZAR-3 i samohodnim top-haubicama 155 mm NORA B52 M15.

Tokom dananjeg obilaska, ministar Vulin je, osim upoznavanja sa stepenom realizacije ugovara za opremanje Vojske Srbije ovim sloenim borbenim sistemima, upoznat i sa napretkom na obuci radnika iz novootvorene fabrike za mainsku obradu metala u sklopu Borbeni sloeni sistemi D.O.O kod Kurumlije, na ovladavanju tehnologijama zavarivanja, koji e svoja znanja upotrebiti na izradi oklopnih borbenih vozila 8h8 LAZAR-3 i 4h4 MILO.

Kako je istakao ministar Vulin, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije e uvek i na prvom mestu kupovati ono to proizvede naa odbrambena industrija. Ulaganje u domae znanje, u domau privredu se uvek vraa, a kada osvojite tehnologiju to niko ne moe da vam uzme, onda ste stvarno slobodni i samostalni i ne zavisite ni od koga.

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

“Vojska Srbije je obezbedila odgovarajuu koliinu NORA, a da obradujem sve nae graane – Ministarstvo odbrane je u skladu sa nareenjima vrhovnog komandanta Aleksandra Vuia obezbedilo dovoljno novca za drugu tranu NORA B52 155 milimetara”.

“Naa vojska e sa nabavkom novih NORA, MILOA kada ue u naoruanje Vojske Srbije, sa daljom nabavkom LAZARA 3 biti daleko jaa nego to je do sada”, ekao je ministar odbrane i dodao da se mi opremamo ne samo novim sredstvima, nego i najsavremenijim sredstvima, a sva sredstva se proizvode u skladu s potrebama Vojske Srbije i ba onako kako krajnji korisnik – Vojska Srbije odreuje i odluuje da ona budu.

“U veoma kratkom vremenskom periodu izai emo pred graane Srbije i s novim NORAMA i MILOIMA i LAZARIMA koji e ojaati borbenu mo nae vojske, a samim tim omoguiti i obezbediti da Srbija bude slobodna, samostalna zemlja, koja odluuje sama o sebi”, kae Vulin.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top