Ovde ste
Home > Život > “Dok Novak okovi miri Balkan, Dua Lipa iz Londona radi ovako neto” – Vesti – ivot

“Dok Novak okovi miri Balkan, Dua Lipa iz Londona radi ovako neto” – Vesti – ivot


Rat na drutvenim mreama nakon objave britanske pevaice koja je poreklom sa Kosova i Metohije u kojoj je okaila zastavu “velike Albanije” ne prestaje. Poslednji u nizu su britanski novinar Sem Strit koji je naveo da dok Novak okovi miri Balkan, “Dua Lipa iz Londona radi ovako neto” i profesor politikih nauka i strunjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu, koji je ovu objavu okarakterisao kao “glupi nacionalizam”.


Izvor: B92

Novinar Sem Strit otro je kritikovao objavu pevaice Dua LIpe koja je na Tviteru objavila fotografiju “velike Albanije”, a u okviru ijih granica se nalaze Kosovo i Metohija, delovi Severne Makedonije, Crne Gore i Grke.

“Dok ljudi poput Novaka okovia pokuavaju da ujedine Balkan i dobijaju samo kritike zbog toga, Dua Lipa sedi u Londonu iradi ovako neto”, napisao je vidno revoltiran engleski novinar Sem Strit.

On je reagovao na tvot pevaice koji je glasio:

“Autohtoni (pridev) za starosedeoca jednog mesta, izvornog, a ne poteklog od migranata ili kolonista!” napisala je pevaica.

Ovaj novinar objasnio Englezima ta zapravo predstavlja ova zastava.

“Objava pokazuje takozvanu Albaniju koja prisvaja delove Srbije, Grke, Severne Makedonije i Crne Gore. Onda naziva ove nacije migrantima ili kolonistima, to je prilino ironino za Albanku roenu u Vestminsteru.”

Oglasio se i profesor politikih nauka i strunjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu:

“Glupi nacionalizam, kad verujete da vaa nacija ima vie prava zato to je na nekom mestu due od drugih (i delite takve mape)”, napisao je on na Tvteru.

Podsetimo, ova zastava je dronom sputena na teren u sred Beograda, tokom fudbalske utakmice izmeu Srbije i Albanije. Tada je dolo do incidenta, a pevaica je kasnije delila i slike vajcarskog fudbalera erdana aćirija, poreklom sa Kosova, kako pokazuje nacionalistiki simbol koji predstavlja dvoglavog orla na albanskoj zastavi.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top