Ovde ste
Home > Vesti > Prve procene smrtnosti bile su niske, a nove duplo vee

Prve procene smrtnosti bile su niske, a nove duplo vee


Rim — Stopa smrtnosti u Italiji u martu ove godine, najgorem mesecu pandemije kovida-19 u toj zemlji, bila je duplo vea nego u istom mesecu prethodnih godina.


Izvor: Tanjug

EPA-EFE Christian Bruna

EPA-EFE Christian Bruna

To je pokazalo istraivanje objavljeno danas, to znai da su prve procene smrtnosti bile niske.

Italija nije bila jedina zemlja koja nije registrovala sve smrtne sluajeve povezane s koronavirusom.

Druge studije pokazale su da su i Sjedinjene Drave, Peru i Meksiko Siti imali veliki broj neprijavljenih smrti od te bolesti, prenosi portal Indeks.

U Njujorku, na primer, broj smrtnih sluajeva tokom prolea se utrostruio, ali 22 odsto dodatnih sluajeva nije slubeno prijavljeno kao kovid-19 zbog izostanka testiranja.

Kako bi izraunali stvarnu cenu pandemije u ljudskim ivotima, demografi i ostali istraivai koriste, ne samo broj smrtnih sluajeva potvrenih testovima, nego i slubenu statistiku smrtnosti, na temelju smrtovnica, i uporeuju je s prethodnim godinama, to je metod koji se koristi i kod epidemije gripa.

Rezultat koji je objavio ameriki medicinski asopis “Jama Internal Medicine” pokazao je strane posledice irenja virusa u Italiji, prvoj evropskoj zemlji koja je iskusila punu snagu pandemije.

Italija je 4. aprila objavila da je slubeno zabeleila 15.000 umrlih od kovida-19.

Prema zvaninim podacima, od 1. marta do 4. aprila u Italiji je umrlo 41.239 ljudi, otprilike 20.000 vie nego prethodnih godina.

To je 104,5 odsto vei mortalitet i ukazuje da bi vie od 5.000 sluajeva moglo da nedostajati u zbiru koji se pripisuje koronavirusu.

Jedini smrtni sluajevi koji su tada pripisivani kovidu-19 bili su oni iz bolnica i, u manjoj meri, iz domova za starije, to moe objasniti tu razliku u zbiru.

U Lombardiji, najtee pogoenoj italijanskoj regiji, broj dodatnih smrtnih sluajeva bio je 173 odsto vei nego prethodnih godina, a samo meu mukarcima 213 odsto.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top