Ovde ste
Home > Tehnika > I dalje bukte “teorije” o 5G mreži i koronavirusu: Šta kaže srpski naučnik sa Harvarda?

I dalje bukte “teorije” o 5G mreži i koronavirusu: Šta kaže srpski naučnik sa Harvarda?


Od kada se pojavio koronavirus, razni “teoretičari zavera” pokušavaju da pronađu nekakvu vezu između 5G mreže i ove bolesti.


Izvor: B92

Foto: depositphotos/sarayut

Foto: depositphotos/sarayut

Tako se najnovija teorija zavere pojavila na Tviteru prošle nedelje.

Tu je jedan korisnik ove društvene mreže tvrdio kako su žice u hirurškim maskama (koje služe da se maska prilagodi licu) 5G antene. Ne objašnjava se kako bi to tačno trebalo da radi, ali uprkos tome ovaj video-snimak ima oko 1.4 miliona pregleda.

društvene mreže bore se protiv dezinformacija najbolje što mogu, naročito jer ovakve stvari mogu da se brzo prošire, a onda i da izađu van okvira virtuelnog. Tako se desila serija napada na “5G bandere” u Birmingemu, gde je pričinjena materijalna šteta, a gradonačelnik Liverpula dobijao je pretnje.

Upravo je Tviter, zbog toga, pre dva meseca objavio kako će zabranjivati objave koje pozivaju narušenje i uništavanje 5G infrastrukture.

Uprkos tome što se “teorije zavere” šire brzinom šumskog požara po internetu, to, naravno, nimalo ne doprinosi njihovoj istinosti. Nije otkrivena nikakva povezanost između 5G mreže i koronavirusa.

Foto: Depositphotos/denisismagilov

Foto: Depositphotos/denisismagilov

Virus je zaista tu, nije teorija

Ove teme dotakao se i Nemanja Despot Marjanović, srpski naučnik sa Broud instituta u Bostonu, partnera američkog univerziteta Harvard-MIT. On je prethodnih nekoliko meseci proveo upravo na Harvard-MIT, gde je istraživao kako koronavirus utiče na ljudski organizam.

“Teško je reći da li se ovaj virus proučavao u nekoj laboratoriji, pa zbog nesmotrene greške uspeo da pobegne. Ali ono što bih podvukao, što vidimo kroz rezultate istraživanja i kod pacijenata u klinici, korona nije neka teorija, virus je zaista tu, među nama i može izazvati velike promene. Mislim da teorija u vezi sa 5G mrežom ne drži vodu”, rekao je Marjanović u intervjuu za Kurir.

Osim njega, i Fabijan Elio, istraživač s Univerziteta Sari specijalizovan za izloženost elektromagnetskim zracima, izjavio je za Gardijan kako “je nemoguće da je virus napravljen radijacijom”.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top