Ovde ste
Home > Ekonomija > Potpisan ugovor sa Japanom o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak

Potpisan ugovor sa Japanom o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak


Beograd — Ugovor izmeu Srbije i Japana o otklanjanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i spreavanju poreske evazije i izbegavanja potpisan je danas.


Izvor: B92

Ugovor su potpisali ministar finansija Sinia Mali i ambasador Japana u Srbiji unii Marujama.

Zakljuenje ovog ugovora predstavlja znaajan doprinos unapreenju bilateralne privredne i finansijske saradnje izmeu Republike Srbije i Japana jer se reenjima sadranim u Ugovoru otklanja dvostruko oporezivanje fizikih i pravnih lica – rezidenata dve drave.

Primenom Ugovora obezbeuje se pravni preduslov za efikasnije privreivanje i konkurentnost preduzea Republike Srbije u Japanu, odnosno preduzea Japana u Srbiji.

Ugovor stimulie ulaganje kapitala rezidenata Republike Srbije u Japanu i rezidenata Japana u Republici Srbiji. Njime se obezbeuje saradnja poreskih administracija Srbije i Japana u cilju efikasne primene Ugovora i spreavanja poreske evazije od strane njihovih rezidenata.

Ostvarena saradnja je preduslov za znaajna ulaganja japanskih investitora u privredu Srbije, odnosno stvaranje uslova za njihovo uee u procesu privatizacije, ali i za korienje odgovarajuih finansijskih instrumenata za podsticanje viih oblika bilateralne ekonomske saradnje.

Poetak primene Ugovora oekuje se, nakon ratifikacije u parlamentima obe drave.





Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top