Ovde ste
Home > Ekonomija > Demantovali: Mrest bakalara ne obustavlja izgradnju Severnog toka 2

Demantovali: Mrest bakalara ne obustavlja izgradnju Severnog toka 2


Nedovršeni deo Severnog toka 2 ne podleže sezonskim ograničenjima izgradnje zbog mrešćenja bakalara.


Izvor: Sputnik

Foto: Epa, STEFAN SAUER

Foto: Epa, STEFAN SAUER

“Uredba o dozvolama u vezi sa sezonskim ograničenjima zbog mresta bakalara (od jula do avgusta) primenjuje se na građevinske radove u zoni ograničenja ribolova, poznate kao Bornholmski bazen. Cevi su već položene kroz ovu zonu. Ne postoje sezonska ograničenja u pogledu preostalog dela gasovoda u danskoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni”, saopštila je pres-služba operatora projekta Nord Strim 2 AG.

Danski regulator takođe je potvrdio da mrest bakalara neće ograničiti izgradnju Severnog toka 2, jer su radovi u zoni ograničenja završeni još u decembru, prenosi Sputnjik.

“Ne potvrđujemo da su građevinski radovi na ‘Severnom toku 2’ zabranjeni do kraja septembra zbog perioda mresta bakalara”, izjavio je portparol regulatora.

On je rekao da bi Nord Strim 2 AG trebalo da izbegava polaganje cevi u zoni ograničenja ribolova, koja je poznata kao Bornholmski bazen, u periodu između jula i avgusta, kada se bakalar mresti.

“Tokom ovog perioda rad je zabranjen. Međutim, ‘Nord Strim 2 AG’ je u decembru 2019. godine završio polaganje cevi u pomenutoj zoni i taj uslov se ne odnosi na ostatak trase”, rekao je on.

Nemački mediji ranije su preneli da je izgradnja gasovoda Severni tok 2 obustavljena već dve sedmice zbog toga što je u toku mrest bakalara u Baltičkom moru.

Kako su naveli, s tim u vezi su danske vlasti zabranili sve radove na izgradnji gasovoda do kraja septembra.

Projekat Severni tok 2 podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi pedeset pet milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novi cevovod gradi se pored Severnog toka.

Podsetimo, američki Stejt department uključio je Severni tok 2 i Turski tok u projekte kojima mogu biti uvedene sankcije. Prema rečima američkog državnog sekretara Majka Pompea, projektima će biti uvedene ograničavajuće mere koje su predviđene zakonom O borbi protiv američkih protivnika putem sankcija (CAATSA).

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top