Ovde ste
Home > Zdravlje > OBIČNO NEOBIČNA JABUKA – 4 NOVE situacije u kojima možete da koristite ovu voćku!

OBIČNO NEOBIČNA JABUKA – 4 NOVE situacije u kojima možete da koristite ovu voćku!


U tom periodu uspešno smo savladali pripremu pita od jabuka, izradu osvežavajućih sokova od jabuke i još mnoštvo raznih primena jabukovog sirćeta. Međutim, čini se kako smo tek zagrebali po površini, stoga u nastavku donosimo nekoliko neverovatnih situacija u kojima možete koristiti jabuke.

DA LI VAS MORE KOŠMARI? Možda razlog leži u ovom LAKO OTKLONJIVOM detalju!

SPAS za LETNJE TEGOBE! U OVOJ ČAŠI se nalazi najbolji LEK protiv OTICANJA nogu!

Shutterstock

Olakšajte alergije

Jabuke su bogate kvercetinom, biljnim sastojkom koji smanjuje lučenje histamina, hemikalije koju vaše telo ispušta tokom alergijskih reakcija. Takođe, jedna studija objavljena u časopisu Thorax otkrila je kako su muškarci koju su konzumirali pet ili više jabuka nedeljno, na kraju imali bolju funkciju pluća u odnosu na kontrolnu grupu.

Shutterstock

Ublažite migrenu

Neka istraživanja otkrila su da miris zelenih jabuka može da smanji simptome migrene, kao i njeno trajanje. Ako osećate da bi mogli da dobijete glavobolju, presecite zelenu jabuku na pola i uživajte u njenom mirisu.

Pixabay

Ubrzajte dozrevanje drugog voća

Jabuke, baš kao i breskve, kruške i banane, ispuštaju etilen – gas koji ubrzava proces sazrevanja. Međutim, ovaj trik neće uspeti sa pomorandžama, ananasom i mandarinama. Takođe, ako ne želite da vaše voće prebrzo sazri, nemojte ga držati nigde u blizini jabuka.

ONA JAŠE KONJA I REDOVNO ŠETA! Ove namirnice kraljica Elizabeta jede svaki dan i još uvek je u izvrsnoj formi!

Shutterstock

Očistite kosu

Primene jabukovog sirćeta gotovo su neograničene, ali postoji jedna situacija u kojoj vam verovatno nije palo na pamet njegovo korišćenje – kako bi napokon dobili bitku s masnom kosom, stavite kašičicu jabukovog sirćeta u 500 ml vode, a zatim ovim rastvorom isperite kosu. Jabukovo sirće izvući će talog sapuna koji masnu kosu čini teškom, a njegov miris će nestati kada se kosa osuši.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top