Ovde ste
Home > Vesti > Faui danas svedoi u Kongresu

Faui danas svedoi u Kongresu


Entoni Faui svedoie danas ispred Potkomiteta za koronavirus u Kongresu.


Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ YURI GRIPAS / POOL

EPA-EFE/ YURI GRIPAS / POOL

Do svedoenja e doi nakon to je Trampova administracija pre nekoliko nedelja najpre odbila da vodeem amerikom infektologu dozvoli da uestvuje na panelu.

.000 ljudi.

Fauijevo svedoenje usledie na kraju nedelje u kojoj je broj preminulih od koronavirusa u Sjedinjenim Dravama postao znatno jasniji, prenosi Rojters.

SAD su u sredu potvrdile 150.000 smrtnih sluajeva od posledica kovid 19, vie od bilo koje druge zemlje na svetu, dok podaci od jue ukazuju na znaajan ekonomski pad.

Demokrate su izjavile da je Trampova administracija prvobitno pokuala da sprei da Faui svedoi isped Kongresa, saoptivi da e poznati infektolog biti nedostupan tokom itavog jula.

Odluka je promenjena nakon to je predstavnik demokratske veine u Predstavnikom domu Dejms Klajburn pisao potpredsedniku SAD Majku Pensu.

Isped Potkomiteta za korona virus svedoie i direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Robert Redfild i pomonik ministra zdravlja Bret iroa.

Predvoen Klajburnom, Potkomitet je osnovan ove godine sa ciljem da nagleda raspodelu milijardi dolara koje je Kongres odobrio za saniranje zdravstvenih i ekonomskih posledica pandemije.

U SAD je do sada potvreno preko 4,6 miliona zaraenih korona virusom, od ijih je posledica preminulo vie od 155.000 ljudi.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top