Ovde ste
Home > Vesti > Amerikanci tvrde – za sve je kriv neprijateljski spoljni faktor

Amerikanci tvrde – za sve je kriv neprijateljski spoljni faktor


Vaington — Ameriki obavetajni izvori potvrdili su da spoljni, neprijateljski faktori utie na predstojee predsednie izbore u SAD.


Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Kako se navodi, oni nastoje da ugroze privatnu komunikaciju “izbornih tabova, kandidata i drugih politikih figura u SAD”, isto kao i tokom kampanje 2016. godine.

AP izvetava da su zvaninici iz amerikih obavetajnih struktura upozorili da strane slube agresivno ire dezinformacije s ciljem da unesu i proire konfuziju u ameriko birako telo.

Iz izbornog taba predsednikog kandidata Demokratske stranke i biveg potpredsednika SAD Do Bajdena, stigla je potvrda da je tokom protekle nedelje bilo vie registrovanih pretnji i pokuaja hakerskih napada na njihove servere, ali bez detalja, jer se odgovorni u Bajdenovom timu pribojavaju da bi bilo kakav detalj mogao da bude neprijateljski iskorien.

Ove godine izborni tabovi i stranaki odbori redovno dobijaju izvetaje iz Nacionalnog centra za bezbednost i kontraobavetajna pitanja, iji je direktor Bil Evanina prole nedelje dao neuobiajenu izjavu u kojoj je potvrdio da “Rusija nastavlja da se mea u amerike izbore”.

Evanina je naglasio da Rusija nastoji da oslabi globalnu poziciju SAD irei dezinformacije i podrivajui poverenje graana Amerike u demokratiju.

Meutim, Rusija nije jedina pretnja jer i Kina i Iran pokuavaju da utiu na ameriku politiku, konstantno vrei pritisak na amerike politiare i establiment, upozoravaju iz amerikih obavetajnih struktura.

Prema reima senatora Marka Vornera iz Virdinije, najuticajnijeg demokrate u senatskom odboru za obavetajna pitanja, strani neprijatelji “nikada nisu prestali sa pokuajima da ugroze ameriki izborni sistem” i da od nedavno primenjuju neke nove taktike, drugaije od onih koje su primenjivali tokom kampanje za predsednike izbore 2016. godine.

“Ozbiljno sam zabrinut da ameriki glasai ne shvataju pravu prirodu ovih pretnji”, zakljuio je senator Vorner.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top