Ovde ste
Home > Ekonomija > “Kina razbija, Amerika e poeti da gubi”

“Kina razbija, Amerika e poeti da gubi”


“Kina razbija, Amerika će poeti da gubi zbog svoje samodovoljnosti”, rekao je osniva “Tesle” i milijarder Ilon Mask usred tenzija izmeu dve velike sile.


Izvor: Sputnik

Foto: Depositphotos, ruskpp

Foto: Depositphotos, ruskpp

Mask, milijarder poreklom iz June Afrike, koji ivi u SAD, gde je i vlasnik i osniva kompanija “Spejs iks” i “Tesla”, to je rekao u intervjuu za Automotiv njuz, prenosi RT.

Mask je posebno pohvalio “pametan i vredan narod Kine”, gde je “Tesla” otvorio jednu od fabrika.

“Kina razbija po mom miljenju. Energija u Kini je sjajna”, rekao je Mask na pitanje kako vidi tu zemlju.

Dodao je da “Kinezi nisu samodovoljni, kao to su Amerikanci, posebno u mestima kao to su Njujork, San Francisko i okolina ili Los Aneles.

Kako je rekao “ameriki pobedniki niz mogao bi uskoro da se zavri”.

“Sjedinjene Drave, a posebno Kalifornija ili Njujork, pobeuju već dugo. Kada dugo pobeujete, mislite da je to zagarantovano. I onda, kao sportski timovi koji osvoje prvenstvo vie puta zaredom, postanu samodovoljni i ponu da gube”, rekao je Mask.

On se poalio i da “Tesla” dobija najmanje dravne potpore od svih amerikih proizvoaa automobila, prenosi Sputnjik.

Sa druge strane, kako je rekao, kineska vlada veoma podrava ovu kompaniju, ali ne na nain kao to to ini kada su domaće firme u pitanju.

Ovakva izjava milijardera Ilona Maska dola je u trenutku kada se dve najveće svetske ekonomije sukobljavaju po raznim pitanjima, od pandemije virusa korona, preko odnosa prema kineskom tehnolokom gigantu “Huaveju”, do najnovije varnice, kineske aplikacije Tik-tok.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top