Ovde ste
Home > Ekonomija > Brnabieva: U drugom kvartalu Srbija druga najbre rastua ekonomija u Evropi

Brnabieva: U drugom kvartalu Srbija druga najbre rastua ekonomija u Evropi


Beograd — Premijerka Ana Brnabi rekla je da je Srbija u junu imala blagi rast od 0,1 odsto, i da je prema fle proceni zavrila drugi kvartal sa padom 6,5 odsto BDP-a.


Izvor: B92

Foto: Depositphotos, digitalgenetics

Foto: Depositphotos, digitalgenetics

“U drugom kvartalu mi smo druga najbre rastua ekonomija u Evropi. Litvanija je imala manji pad od -3,7 odsto, idemo mi, nakon nas je Letonija sa padom 9,6 odsto. I dalje su ostali, svi koji su objavili podatke, imaju dvocifren pad”, rekla je ona.

Navela je da su u scenariju jaeg udara projektovali da e u drugom kvartalu Srbija imati pad od 15,4 odsto.

“Pa smo revdiirali na – 11,1 odsto, a u junu smo projektovali da emo imati pad – 9,9 odsto. Zavrili smo sa – 6,5 odsto, toliko je bolje od oekivanog radila naa ekonomija u drugom kvaratlu”, rekla je ona.

Navela je da ohrabruje kako se ponaa trite rada u ovom trenutku i da je stabilan broj zaposlenih uprkos krizi koju svet ne pamti. “Mi u odnosu na drugi kvartal 2019. godine imamo ak povean broj zaposlenih za 1,6 odsto”, rekla je Brnabieva.

Najvei rast u broju registrovanih zaposlenih, 21 odsto, je u proizvodnji motornih vozila. Navela je da e Srbija ve u septembru, oktobru imati postavljanje kamena temeljca za jo nekoliko vanih pogona za nau ekonomiju.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top