Ovde ste
Home > Ekonomija > Grad prodaje Sava centar: Poetna cena 27,4 miliona evra, za kupca jo jedan uslov

Grad prodaje Sava centar: Poetna cena 27,4 miliona evra, za kupca jo jedan uslov


Beograd — Posle viegodinjih neuspenih pokuaja da pronae privatnog partnera, Grad Beograd je odluio da ponudi na prodaju “Sava centar”.


Izvor: Blic

Foto:  Depositphotos, Pakhnyushchyy

Foto: Depositphotos, Pakhnyushchyy

Budui kupac e, kako je istakao zamenik gradonaelnika Goran vesi za “Politiku”, morati da plati minimum 27,4 miliona evra koliko iznosi poetka cena, ali e i pride morati da se obavee da u njegovu obnovu, u roku od pet godina, uloi barem 50 miliona evra.

Namenu “Sava centra” budui vlasnik nee moi da menja poto je ovo zdanje u proceduri za utvrivanje za kulturno dobro, prenosi Blic.

Zato se Grad Beograd odluio na ovaj korak je veoma jednostavan – “Sava centar” donosi samo gubitke. “Samo u poslednje dve godine gubici “Sava centra” bili su vei od 500 miliona dinara” rekao je Vesi.

Podsetimo, poslednjih godina sprovedeno je nekoliko tendera za javno-privatno partnerstvo, ali su svi bili neuspeni. Praktino uvek se na konkurs javljao samo “Delta holding” koji nikad nije ni krio zainteresovanost za “Sava centrom” i nameru da ga poslovno objedini sa “Kraun plazom”.

Meutim, to zbog politikih, to zbog ekonomskih razloga, Grad je odbijao da sklapa saradnju sa Miroslavom Mikoviem.

Ostaje da se vidi da li e “Sava centar” doiveti sudbinu “Beograanke”, poto se na konkurs za kupovinu dela ovog nebodera nije javio nijedan zainteresovani kupac. Ili e najvei kongresni centar u prestonici konano dobiti novog gazdu i pogled u lepu budunost.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top