Ovde ste
Home > Zdravlje > KREĆE AMBROZIJA i već vam curi nos i kijate? Probate antihistaminike IZ PRIRODE! Deluju kao oni iz apoteke!

KREĆE AMBROZIJA i već vam curi nos i kijate? Probate antihistaminike IZ PRIRODE! Deluju kao oni iz apoteke!


Nešto se ne osećate dobro ovih dana? Polako vam kreće svrab, curi vam nos i kijate? Verovatno ste alergični na ambroziju, korov za koji se smatra da ima najviše alergena. Njeno vreme cvetanja je počelo, a pored zatvaranja u kuću i posezanja za lekovima, možete da probate antihistaminike iz prirode, koji takođe olakšaju iritirajuće simptome.

RAZUM ILI OSEĆAJNOST – Da li vas kroz ljubav vodi glava ili srce? (TEST)

 

KUĆNA TERAPIJA PROTIV CELULITA – Brzo, jeftino, efikasno! Dovoljno je NEKOLIKO MINUTA dnevno!

Za početak, da biste umirili crvene, otečene oči koje svrbe, navlažite deo peškira prohladnom vodom i stavite ga preko očiju onoliko često koliko vam prija.

Shutterstock

Kako kapi za nos ne smeju da se koriste duže od pet dana, rastvor možete da napravite i sami. U 250 ml vode rastvorite polovinu kašičice morske soli i napunite špric. Nagnite se preko lavaboa i blago ubrizgajte rastvor u nos.

Shutterstock

* Među prirodnim antihistaminicima izdvaja se kopriva. Možete je uzimati kao kapsule, čaj, u smutijima ili je redovno uvrstiti u jelovnik. Vodite samo računa da je ne prekuvate, dovoljno je da je malo propržite na maslinovom ulju sa belim lukom.

Shutterstock

* Biljka ginko je čuvena po svojim svojstvima koja poboljšavaju pamćenje, ali može da bude i efikasan borac u borbi protiv simptoma alergije. U biljnim apotekama potražite čaj ili kapsule.

Pixabay

* Kvercetin, pigment koji daje grožđu njegovu purpurnu nijansu, a zelenom čaju predivnu boju, zaustavlja oslobađanje histamina. Sezonu domaćeg grožđa još treba pričekati (ko je nestrpljiv, može da nađe uvozno), ali kada krene, navalite na ono obojeno, a o dobrobitima zelenog čaja sigurno ste već mnogo puta čuli.

Shutterstock

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top