Ovde ste
Home > Ekonomija > “Ne samo da imamo za sebe, nego i da izvezemo u okolne zemlje”

“Ne samo da imamo za sebe, nego i da izvezemo u okolne zemlje”


Beograd — Ministar poljoprivrede Branislav Nedimovi izjavio je da problema sa protokom robe nema, i da Srbija ima namirnica i za sebe i za okolne zemlje.


Izvor: B92

Foto: Printskrin/TV Prva

Foto: Printskrin/TV Prva

“Mi ne samo da imamo za sebe nego da izvezemo za okolne zemlje. Najvanije namirnice, penica, kukuruz toga smo imali, ne samo za nas”, rekao je Nedimovi za tv Prva.

Meseci iza nas su, kako je rekao, pokazali, da Srbija ima dovoljno hrane – “u svakom trenutku bilo je svega”. “Nema problema sa protokom robe, sve ide, granice su otvorene, sve puca”, rekao je Nedimovi.

Ne postoji, kako kae nijedan problem sa poljoprivredom. “Gotova je etva penice, imamo 5 hektara prinosa”, rekao je i dodao da je to vie nego to su predviali analitiari.

Rekao je i da e, ako bude problema sa poljoprivredom, drava sagledati situaciju i pomoi.

On je rekao da je Srbija krenula da izvozi govee, jagnjee meso, mleko, mlene proizvode u Kinu, ali da izvoz to se tie mesa jeste stao. Jedan od problema je bio, kako je rekao, jer su falili kontejneri.

Ministar je rekao i da problema ima u jednom sektoru, a to je sektor govedarstva. “Vlada e kada bude nova formirana, izai sa setom podrke”, rekao je Nedimovi.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top