Ovde ste
Home > Ekonomija > “Vožd Karađorđe” – novo razdoblje za Gornju Resavu

“Vožd Karađorđe” – novo razdoblje za Gornju Resavu


Despotovac — Autoput “Vožd Karađorđe”, koji će centralni deo Šumadije povezati sa istočnom Srbijom i proći kroz Despotovac, označiće jedno novo razdoblje Gornje Resave.


Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug, DUSAN ANICIC

Foto: Tanjug, DUSAN ANICIC

Ovo je izjavio predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić, povodom odluke Vlade Srbije o izradi projekta izgradnje novog autoputa, “Vožd Karađorđe”, čija će trasa ići od Orašca preko Topole, Rače, Svilajnca i Despotovca do Bora.

Auto-put će će, kako je između ostalog naveo Nikolić, podmladiti i privredno oporaviti Gornju Resavu, i osloboditi je viševekovnog statusa slepog creva Srbije.

Reč je o projekatu 21.veka za opštinu Despotovac i opštine kroz koje prolazi, ocenio je Nikolić.

“Čvrsto verujem, a mislim da će to biti i najvredniji efekat, ovog kapitalnog projekta za opštinu Despotovac, da će se ovim putem u Gornju Resavu, vratiti 7.000 naših sugrađana rasutih širom sveta, ostati na svojim ognjištima i zajedno sa nama izgrađivati ovo, kako ga je despoto Stefan Lazarević nazvao pre šet vekova, najlepše mesto od davnina”, rekao je Nikolić.

Nikolić je, u referatu, povodom Dana opštine, dostavljenom Tanjugu, dodao da je “zvaničnim zaključkom Vlade Srbije, potvrđeno 15.maja, da će autoput biti izgrađen do kraja 2025.godine”.

Zahvaljući autoputu “Vožd Kardajorđe”, do većeg izražaja i pristupačnije za ljude biće turistički potencijali Despotovca i Gornje Reasave: srednjovekovni manastir “Manasija”, Resavska pećina, reka Resava, Beljanica i nova šansa razvoja poljoprivrede, pre svega stočarstva i voćarstva, ocenio je Nikolić.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top