Ovde ste
Home > Sport > Ko je najbolji voza u istoriji Formule 1? ANKETA

Ko je najbolji voza u istoriji Formule 1? ANKETA


Doli smo do trenutka kada se u Formuli 1 vodi diskusija ko je najbolji voza u istoriji.


Izvor: B92

Photos by Robert Cianflone/Mark Thompson/Express/Pascal Rondeau/Mark Thompson/Getty images

Photos by Robert Cianflone/Mark Thompson/Express/Pascal Rondeau/Mark Thompson/Getty images

Za mnoge je to bio Huan Manuel Fano, dok poetkom ovog veka Mihael umaher nije nadmaio sve njegove rekorde.

Meutim, nije prolo dugo, a imamo jo jednog kandidata dostojnog “GOAT” (Greatest of all time) titule.

Naravno, u pitanju je aktuelni ampion Luis Hamilton koji je na dobrom putu da se ove sezone izjednai sa umaherom po broju titula – sedam.

Svako ima svog favorita s obzirom da su u pitanju razliite ere ivota i sporta, ali ako neko ima pravo da se njegov glas posebno uje u ovoj diskusiji, to je onda Marej Voker.

Voker ima 96 godina, a ovaj penzionisani novinar gledao je sve generacije vozaa pa njegova re ima posebnu teinu na pitanje ko je najbolji svih vremena?

“Nekad bih rekao da je Huan Manuel Fano najvei. Ali sad mislim da u vrlo kratko i jasno rei da je to Luis Hamilton. Ako pogledate statistike, ve ima vie ‘pol’ pozicija od Mihaela umahera (91-68). Verovatno ima jo bar tri prvenstva ispred sebe pa e i statistiki postati najvei”, rekao je Voker.

“On je po mom miljenju bolji od umahera i Sene jer su oni, u razliitim trenucima svoje karijere, koristili kontroverzne taktike. Kao kad se umaher namerno zaustavio u Monaku kako bi spreio Fernanda Alonsa da osvoji ‘pol’ ili kad se sudario s akom Vilnevom u Heresu 1997. ili kad je Sena udario Prosta 1990. u Japanu”
, dodatno je objasnio Voker.

Voker nije govorio o dananjoj neverovatnoj dominaciji Mercedesovih motora u odnosu na ostale bolide nego je nastavio s pohvalama prema Hamiltonu.

“Hamilton nikad nije uinio neto tako. Uvek je vozio maksimalno korektno. On je izuzetno drag i neverovatno talentovan voza. Mislim da dosad nikad nismo videli nekoga poput njega”, zakljuio je bivi novinar.

Ko je po Vaem miljenju najbolji voza u istoriji Formule 1?

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top