Ovde ste
Home > Sport > Košarka > SRBIN PREUZEO KATAR! “Specijalista” za azijsku košarku za Informer o novom poslu, “DIVLJIM NAVIJAČIMA” u Tunisu, bajci u LIBANU…

SRBIN PREUZEO KATAR! “Specijalista” za azijsku košarku za Informer o novom poslu, “DIVLJIM NAVIJAČIMA” u Tunisu, bajci u LIBANU…


Srpski trener, koji ima 48 godina, počeo je karijeru u Avala Adi, a onda ga je put odveo u inostranstvo.

ZVEZDA PRED VELIKIM PROBLEMOM! Crveno-beli raskidaju saradnju sa defanzivem!

Trenirao je i državni tim Egipta, radio je i u Tunisu, vodio je klub Monastir, u Libanonu je bio na čelu Bejruta, sa kojim je dva puta igrao finale arapskog prvenstva, kao i Tadamona i Biblosa. Imao je posao i u Manami u Bahreinu, a prvi angažman u inostranstvu bio mu je u susednoj Rumuniji, u Temišvaru.

Zašto baš Katar? Pa znate kako, oni ovde prate trenere, imaju vaš “cv” u fioci. Naročito su im interesantni stručnjaci koji su imali dobre rezultate u Aziji, u “njihovom svetu”. Prvi put ću biti ovde, ali sam spreman za izazove koji me čekaju.

Prvi inostrani angažman bio u je u Rumuniji gde je trenirao Temišvar, ali je nakon poziva iz Egipta odlučio da preuzme Zamalek. Ispostaviće se da mu je taj potpis promenio karijeru i otisnuo ga u azijsku košarku.

Nakon što sam stigao u Egipat shvatio sam da sam pronašo sebe. Znao sam da je Azija odličan izbor. Posle toga sam otišao u Liban u kom sam proveo sedam godina. Situacija se sada pogoršala u Bejrutu, počeo je građanski rat, a i videli ste šta se desilo sa eksplozijom u gradu – kaže Perišić.

Youtube printscreeen

Iako se suočavao sa dosta problema, menjajući države i kontinetne, srpski trener se uvek prilagođavao. Svuda su ga čekala drugačija pravila.

Sve lige u kojima sam radio bile su drugačije. Svaka je imala svoja pravila, negde su veća, negde manja primanja, što se vrlo lako oseti. U Rumuniji je bilo dozvoljeno imati sedam stranaca, domaći igrači nisu mogli da naprave razliku. U Libanu je, pak, drugačije. Tamo imate tri stranca po ekipi, ali su dosta bolji jer se lepo plaća. Sa druge strane Tunis možda ima najkvalitetnije domaće igrače, pa je bilo u redu što je dozvoljen samo jedan stranac.

Najlepši period u karijeri proveo je, kako kaže, u Bejrutu gde navijači “žive za košarku”, a otkrio nam je i anegdotu iz vremena dok je radio u Tunisu kada su telohranitelji morali da prate njega i igrače u halu.

Youtube printscreeen

U Libanu je košarka “hrišćanski sport”, navijači prosto lude za košarkom. Nikada nisam imao problema kao recimo u Tunisu gde su fanovi “divlji”. Doživeli smo da nas gađaju sa tribina, a jednom su telohranitelji morali da nas prate u halu. Utakmica je dva puta odlagana zbog protivničkih navijača. 

Bejrut je bio “raj”, a kako i ne bi kad radite na moru. Na tribinama bude i po 15.000 ljudi, a nikakvih problema nema. Vladala je sjajna atmosera, mnogi ni ne znaju kako je tamo, ali recimo u Rumuniji je vladala pozorišna atmosfera, babe dovode unuke na utakmice, ovde je “vrelo”. Šta da vam kažem kada u Egiptu zabranjuju navijačima da dođu na tribine da ne bi nastao haos.

Za kraj je Perišić izvukao odličan zaključak koji može da posluži kao model svim mladim trenerima, ali zašto da ne i onim iskusnijim.

Čovek gde god da ode mora da bude maksimalno posvećen, mora da bude svoj, spreman da se prilagodi kvalitetu igrača koje će zateći. Lako je reći ne znam, treba naći modus da izvučete maksimum od svih. Mnogi naši ljudi to ne shvataju, misle biće lako. Arapi nisu nimalo naivni, brzo pročitaju ljude da li su tu zbog novca ili da nešto stvarno urade – zaključio je Perišić.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top