Ovde ste
Home > Ekonomija > Kinezi grade most i obilaznicu u Novom Sadu?

Kinezi grade most i obilaznicu u Novom Sadu?


Novi Sad — Gradonaelnik Novog Sada Milo Vuevi razgovarao je sa predstavnicima kineske kompanije andong o potencijalnoj saradnji i ulaganjima.


Izvor: Beta

Foto: Depositphotos, boggy22

Foto: Depositphotos, boggy22

Govorilo se i o potenicjalnoj izgradnji novog mosta preko Dunava, saopteno je iz njegovog kabineta. Vuevi je naveo da “sve vie sazrevaju okolnosti” koje omoguavaju da oni dou u Novi sad kao investitori.

“Tema sastanka je ovog puta bio projekat izgradnje obilaznice sa mostom oko Novog Sada, koji je proglaen projektom od nacionalnog znaaja. Nama imponuje to to je velika dravna kineska kompanija, koja radi neke od najvanijih projekata u naoj dravi, zainteresovana za ovu investiciju kojom e Novi Sad dobiti etvrti most”, rekao je Vuevi.

Vuevi je dodao da “od prijatelja iz Kine” oekuje potovanje rokova i visok kvalitet u radu.

“Oni imaju veoma optimistine prognoze i ja se nadam da e ba po njihovim vremenskim rokovima biti realizovan projekt izgradnje. Mi emo do kraja avgusta imati generalni projekat mosta, a naa Radna grupa gde su predstavnici Grada, Fakulteta tehnikih nauka i privatnih kompanija koje se bave saobraajem i urbanizmom, dostavie jedan vremenski okvir ‘andong grupi’ da vide nau viziju tih datumskih odrednica”, rekao je Vuevi.

Prema njegovim reima u septembru ili oktobru oekuje se zvanina ponuda te kineske kompanije.

Generalni direktor kineske kompanije Dang ianao rekao je da je sastanak bio “veoma konstruktivan i sadrajan”.

“Mi emo, kao predstavnici dravne kineske kompanije, u saradnji sa novosadskom gradskom upravom posao u vezi tog projekta raditi odgovorno, brzo i kvalitetno, a ulaganjem zajednikih napora i truda, uspeemo da Novi Sad uinimo jo boljim i lepim”, kazao je ianao a navodi se u saoptenju.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top