Ovde ste
Home > Tehnika > Sumnja u TikTok prešla “preko bare”: I u Evropi spremaju istragu

Sumnja u TikTok prešla “preko bare”: I u Evropi spremaju istragu


Francuski regulator za zaštitu privatnosti podataka CNIL saopštio je danas da je pokrenuo preliminarnu istragu o aplikaciji za deljenje video sadržaja TikTok jer je dobio žalbu jednog korisnika, prenosi Rojters.


Izvor: Tanjug

Foto: depositphotos/Daniel.Constante

Foto: depositphotos/Daniel.Constante

Aplikacija TikTok, u vlasništvu kineske kompanije BajtDens, već je pod istragom američkih, holandskih i vlasti Evropske unije povodom pitanja privatnosti podataka.

“U maju smo dobili jednu žalbu na TikTok, povodom koje se sada sprovodi istraga”, rekao je portparol CNIL-a, ali je odbio da objasni prirodu žalbe ili identitet tužitelja.

Britanska agencija podseća da zvaničnici SAD-a tvrde da TikTok navodno predstavlja rizik po nacionalnu bezbednost zbog načina na koji obrađuje podatke. Predsednik Donald Tramp je zapretio da će zabraniti TikTok ukoliko se BajtDens u roku od 45 dana ne dogovori o prodaji ove aplikacije Majkrosoftu.

Evropski odbor za zaštitu privatnih podataka (EDPB) saopštio je u junu da će formirati radnu grupu za procenu aktivnosti kompanije TikTok na teritoriji tog bloka nakon zahteva evropskih poslanika koje brine prikupljanje podataka i mogući rizici po bezbednost i privatnost.

Sličnu istragu je u maju najavio holandski regulator za zaštitu podataka.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top