Ovde ste
Home > Ekonomija > “Imamo najmanji gubitak radne snage u regionu”

“Imamo najmanji gubitak radne snage u regionu”


Banjaluka — lan Predsednitva BiH Milorad Dodik izjavio je u Banjaluci da je oko 10.400 ljudi izgubilo radna mesta, ali je posao dobilo 9.199.


Izvor: Tanjug

Foto:  EPA EFE STEPHANIE LECOCQ

Foto: EPA EFE STEPHANIE LECOCQ

“To je manje za 1.200 i kada tako sagledamo onda imamo najmanji gubitak radne snage u regionu”, istakao je Dodik nakon proirene sednice Izvrnog komiteta stranke.

On je rekao da je da je Izvrni komitet SNSD-a Republike Srpske zakljuio da je ekonomska situacija u Republici Srpskoj stabilna, iako postoje neki elementi pada zbog epidemije virusa korona.

Navodei da je ekonomska aktivnost zbog korona virusa smanjena, on je poruio da je ekonomska politika SNSD-a usmerena na pomo privredi, ouvanju radnih mesta i nivoa plata, prenose Nezavisne.

Dodik je istakao da e u septembru biti realizovan novi paket za podrku privredi, a odnosie se na lina primanja i investicioni ciklus, i naglasio da su u Republici Srskoj do kraja godine zagarantovane isplate penzija i plata.

Govorei o epidemiolokoj situaciji u RS, on je ocenio da je i dalje kompleksna, ali da postojee mere nee biti irene niti redukovane, i dodao da e biti sainjen i plan vakcinacije.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top