Ovde ste
Home > Sport > Poinje streljaka sezona u Srbiji posle mesec i po pauze

Poinje streljaka sezona u Srbiji posle mesec i po pauze


Posle mesec i po dana pauze, predstojeeg vikenda nastavlja se streljaka sezona u Srbiji, saoptio je Streljaki savez Srbije.


SNIzvor: B92, Tanjug

Photo by Lars Baron/Getty Images

Photo by Lars Baron/Getty Images

Kako se navodi, u petak e biti odrano tree kolo Kupa Streljakog saveza Srbije u gaanju MK sport pitoljem za ene, a u subotu i nedelju finalni turnir Kupa u svim olimpijskim disciplinama malokalibarskim orujem.

Oba takmienja e biti odrana na strelitu S u Beogradu na Carevoj upriji, a domain treeg kola i zavrnog turnira trebalo je da bude SD Novi Sad 1790.

Meutim, u Novom Sadu jo uvek nisu dozvoljene sportske manifestacije, pa je S nadmetanja prebacio u Beograd.

Pauza trajala je od kraja juna, a u tom periodu, kalendar je, u skladu sa razvojem epidemioloke situacije, nekoliko puta korigovan i nastavak sezone odlagan.

Sada su se stekli uslovi da strelci, u skladu sa svim odlukama i preporukama nadlenih organa, ponovo ponu da se takmie, to svi sa nestrpljenjem ekaju.

Pravo uea na zavrnom turniru Kupa u svakoj disciplini ima po deset takmiara, na osnovu plasmana u kvalifikacionim kolima.

Finale Kupa u gaanju malokalibarskom pukom iz trostava (3 puta 40 metaka) za mukarce i MK pitoljem za ene na programu su u subotu.

Za nedelju je zakazano nadmetanje u trostavu za dame (3 puta 40), a oba dana takmienja poinju u prepodnevnim satima, a zavravaju se oko 17.

Satnica finala na zavrnom turniru Kupa S – subota: MK pitolj ene (15), MK puka trostav mukarci (16.30), nedelja: MK puka trostav, ene (16.30).

Posle finala Kupa S, u kalendaru su juniorsko Prvenstvo Srbije (22-23.avgust) i seniorski ampionat drave (29 – 30.avgust) malokalibarskim orujem.

Domain oba takmienja je SD Novi Sad 1790. Strelci i streljaki radnici se nadaju da e do tada vanredne mere biti poputene, jer jedino na novosadskom strelitu ima dovoljno kapaciteta da se dravni ampionat (na kome uestvuje znatno vie strelaca nego na finalu Kupa) organizuje u dva dana.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top