Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > BIĆE TU I BONUSA! Evo koliko će Vladimir Ivić zaraditi u Engleskoj!

BIĆE TU I BONUSA! Evo koliko će Vladimir Ivić zaraditi u Engleskoj!


Ivić će tako biti drugi srpski stručnjak na klupi popularnih “stršljenova”, nakon Slaviše Jokanovića (51), koji je ovu ekipu vodio u sezoni 2014/15. Votford je prethodnu sezonu završio na 19. mestu u Premijer ligi i ispao u Čempionšip, pa će nekadašnjem vezisti Partizana prvi cilj biti povratak u elitni rang.

Imaće i bonuse

Ekipa s “Vikaridž rouda” trebalo bi u narednih nekoliko dana da ozvaniči dolazak Ivića. Iako su ambicije kluba izuzetno visoke, talentovani srpski stručnjak neće biti među najplaćenijim menadžerima u Čempionšipu, tvrdi naš izvor.

Ivić će potpisati ugovor na dve godine, a plata bi trebalo da iznosi 1,5 miliona evra po sezoni. Naravno, imaće i bonuse za eventualni ulazak u Premijer ligu. Iako na prvi pogled ta cifra deluje ogromno, zapravo Ivić neće biti među najplaćenijim trenerima u Čempionšipu – objašnjava naš izvor.

Reuters

Primera radi, menadžeri Marselo Bjelsa, Slaven Bilić i Skot Parker, koji su s Lidsom, Vest Bromvič Albionom i Fulamom izborili plasman u Premijer ligu, imali su platu od 3,3 miliona evra još u Čempionšipu, a tek ih čeka povišica. Tako će, prema informacijama britanskih medija, Parkerova plata skočiti čak na 5,4 miliona evra. Španski trener Kike Sančez Flores, koji je prošle sezone vodio

Votford od septembra do decembra, imao je predviđenih 2,8 miliona evra godišnje.
Ivić će postati treći srpski stručnjak u engleskom fudbalu, nakon pomenutog Slaviše Jokanovića i čuvenog Partizanovog defanzivca Ivana Golca. Jokanović je, osim Votforda, vodio i Fulam, dok je Golac krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih u dva navrata bio trener Sautemptona.

Ostvaruje snove

Ivić je nedavno rekao da mu je cilj da u budućnosti radi u nekoj od najjačih evropskih liga.

Prevashodni cilj mi je da pokušam da se ostvarim kao trener u Evropi. S jedne strane, znam koliko ne znam i šta sve treba da savladam od trenerskog zanata. Ipak, verujem u sebe, svoje saradnike i naš rad. Spreman sam za novi iskorak – pričao je nedavno Ivić.

Poco promenio četiri trenera za sezonu

Vlasnik Votforda, Italijan Đino Poco poznat je kao funkcioner koji baš nikakvog strpljenja nema kada je u pitanju posao trenera. Votford je prošle sezone sezonu počeo na klupi sa Špancem Havijem Garsijom, koji je već u septembru dobio otkaz. Zamenio ga je Kike Sančez Flores, koji je izdržao samo do decembra. Sezonu je kraju priveo Najdžel Pirson, koji je otišao dva kola pre kraja, kada je Votford već ispao. Poslednje dve utakmice vodio je Hejden Malins, koji nije ubedio upravu da dobije šansu. Osim pomenute četvorice, Poco je u Votfordu od 2012. godine izmenjao još sedam stručnjaka.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top