Ovde ste
Home > Vesti > Gde su iranski tanker sa naftom za Venecuelu ?

Gde su iranski tanker sa naftom za Venecuelu ?


Mesec dana nakon amerike zaplene 4 iranska tankera sa 1,1 miliona barela nafte namenjene Venecueli, ne zna se gde su nestali ti brodovi.


Izvor: Tanjug

Foto: Ilustracija, Depositphotos, lurii

Foto: Ilustracija, Depositphotos, lurii

Neposredno nakon prolomesene zaplene, federalni tuilac u Vaingtonu podneo je civilnu tubu u kojoj se navodi da je prodaju iranske nafte Venecueli ugovorio biznismen Mahmud Madanipur koji je povezan sa Iranskom Revolucionarnom gardom.

Za Revolucionarku gardu SAD tvrde da je strana teroristika organizacija, ali su pravni eksperti odmah prokomentarisali da e je nemogue sprovoditi odluke amerikog suda u meunarodnim vodama.

Jedan visoki zvaninik amerike administracije je ukazao da 4 tankera nisu zaplenjena uz korienje vojne sile, kao ni da tankeri nisu fiziki zaplenjeni.

Vaington je, naime, zapretio sankcijama vlasnicima brodova, osiguravajuim kompanijama i posadi ukoliko ne predaju tovar namenjen Venecueli, preneo je AP.

Iranski ambasador u Venecueli Hodad Soltani odbacio je tvrdnje da je amerika administracija izvojevala pobedu s obzirom da nafta, navodno, nikada nije stigla u Venecuelu.

“To je jo jedna amerika la i in psiholokog rata koji vodi amerika propagandna mainerija. Terorista Tramp ne moe lanom propagandom da se oporavi od ponienja i poraza koji mu je naneo Iran”, konstatovao je iranski diplomata.

Lokacija 4 tankera je i dalje nepoznata, a njihovi kapetani su jo pre nekoliko nedelja predali lokatore kako bi prikrili svoje kretanje i mesto boravka.

Za sada, ovi tankeri se vode kao oteeni ili prodati u staro gvoe.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top