Ovde ste
Home > Tehnika > Letei automobili uskoro stvarnost: Bez guvi na putevima za nekoliko godina? VIDEO

Letei automobili uskoro stvarnost: Bez guvi na putevima za nekoliko godina? VIDEO


Japan je poznat po svojoj naprednoj tehnologiji i nastojanjima da sve bude savreno. Zato i ne bi trebalo da nas iznenadi to to su odluno krenuli u razvoj leteih automobila.


Izvor: B92

Kako piu japanski mediji, vlada je odluila da uloi velika sredstva u razvoj leteih automobila, sa ciljem njihove komercijalizacije ve 2023. godine. Plan je da letei automobili rasterete drumski saobraaj u velikim gradovima, ali i da budu inovativan nain prevoza na podrujima koja su inae teko dostupna.

Kompanija SkyDrive, zato, napravila je plan izrade ovih automobila. Voza bi putem doao do piste, odnosno mesta sa kojeg se uzlee, i na koje se slee. Odatle bi se automobil vinuo u vazduh. prenosi portal Zimo.

Cilj je da do 2050. godine bude mogue doleteti do bilo kog mesta u Tokiju za manje od 10 minuta.

Ovaj letei automobil visok je 1,5 metar i irok 4 metra. Podsea na dron veliine automobila, a trebalo bi da moe da vozi nekoliko desetina kilometara odjednom, uz najveu brzinu od 100 km/h.

S obzirom na to da se radi o malom elektrinom vozilu, iz kompanije Sky Drive se nadaju da e lake dobijati dozvolu za sletanje i poletanje u urbanim sredinama.

S obzirom na to da irom sveta vie od 100 kompanija, meu kojima su Boeing, Airbus i Uber, razvija svoje verzije leteih automobila, ini se da bi u budunosti ovo zaista mogao da postane tip prevoza na koji se ozbiljno rauna.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top