Ovde ste
Home > Kultura > Maske Narodnog muzeja rasprodate, a kustos otkriva kada stižu nove

Maske Narodnog muzeja rasprodate, a kustos otkriva kada stižu nove


Hit u Narodnom muzeju su maske koje posetioci kupuju a koje su napravljene po motivima iz postavki koje se nalaze u muzeju, a odmah su planule. Lidija Milovanović Ham, viši kustos Narodnog muzeja, kaže da se nova “tura” očekuje sledeće nedelje.


Izvor: B92, Prva TV

Foto: Printscreen / Prva

Foto: Printscreen / Prva

Kultura u doba korone je pred brojnim izazovima i dobila je sasvim novu domenziju. Virtuelni svet je postao naša nova stvarnost. I Narodni muzej priključio se još u martu mesecu svetskim metropolama organizujući “onlajn” ture i vođenje putem interneta.

Pre nekoliko dana zahvaljući društvenim mrežama predstavljen je i Van Gogov crtež a raspisan i konkurs povodom dana mladih. Međutim upravo zbog tih istih društvenih mreža najveći hit u Narodnom muzeju su maske koje posetioci kupuju a koje su napravljene po motivima iz postavki koje se nalaze u muzeju.

Maske koje je Narodni muzej napravio kada je postao dostupan za posete, pre svega iz zdravstvenih razloga, rasprodate su.

“Pošto je nošenje maski obavezno, napravili smo ih sa jednim, dva motiva i dali smo ih u prodaju u muzejskoj suvenirnici, a ideja je bila da posetiocima omogućimo da ih odaberu i u Narodnom muzeju kao uspomena na muzejsku posetu”, kaže Milovanović Ham.

Prvi put se, kako kaže, u istorji Narodnog muzeja desilo da se red do Vasine ulice formirao ispred suvernirice.

Trenutno maski nema, a dok nove ne stignu traže od ljudi strpljenje jer, kako kaže, interesovanje je ogromno:

“Nov kontigent maski stiže za nedelju dana”, dodala je.

Muzej je otvoren za posetioce, maska je obavezna, a sve mere su preduzete, stoga grupne posete nisu moguće, a dostupna je i onlajn poseta.

Opširnije u video-materijalu.

Izvorni link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top