Ovde ste
Home > Vesti > Pompeo: Rekao sam Lavrovu, ako se utvrdi da je tano, platie visoku cenu

Pompeo: Rekao sam Lavrovu, ako se utvrdi da je tano, platie visoku cenu


Vaington — Dravni sekretar Sjedinjenih Amerikih Drava Majk Pompeo izjavio je da je poslao obavetenje ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.


Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, Pool

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, Pool

Pompeo je obavestio Lavrova da e, kako je rekao, “biti plaena ogromna cena” ako se pokae da su izvetaji obavetajnih slubi o tome da je Rusija ucenila glave amerikih vojnika u okviru trupa u Avganistanu, tani.

Pompeo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao da su i predstavnici amerike vojske o tome razgovarali sa visokim ruskim zvaninicima.

“Njujork tajms” je krajem juna objavio da je ruska Glavna obavetajna uprava navodno plaala borcima bliskim talibanima za uspeno izvrene napade na amerike vojnike i druge pripadnike NATO snaga.

Na pitanje da li veruje tim izvetajima Pompeo je odgovorio: “Mi smo to razjasnili. Znamo da su Rusi u prolosti naoruavali talibane, znamo da ih Iranci i danas naoruavaju”.

Pompeo je takoe istakao da su SAD svakom od njih jasno iznele svoja oekivanja i da e uiniti sve to je potrebno da zatite i odbrane svakog amerikog vojnika i vojnika bilo koje zemlje koja je deo misije NATO u Avganistanu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top