Ovde ste
Home > Vesti > Sukob na Lamanšu – “Dolazak Kraljevske ratne mornarice bi bilo proglašenje pomorskog rata” FOTO

Sukob na Lamanšu – “Dolazak Kraljevske ratne mornarice bi bilo proglašenje pomorskog rata” FOTO


U Dover je i danas stigla grupa migranata koja je prešla Lamanš, i to je deseti dan zaredom da migranti dolaze u tu južnu englesku luku.


Izvor: B92, Beta

Foto: Tanjug/Steve Parsons/PA via AP

Foto: Tanjug/Steve Parsons/PA via AP

Migranti, među kojima je bilo i dece, dovezeni su na čamcu graničnih snaga u luku u Doveru gde su imigracioni zvaničnici sproveli rutinske provere za simptome koronavirusa.

Više od 650 migranata prešlo je Lamanš ovog meseca u malim čamcima ohrabreni povoljnim vremenom. Broj dolazaka dostigao je vrhunac 6. avgusta kada je rekordnih 235 migranata stiglo do Engleske.

Savet okruga Kent, koji nadzire oblast oko Dovera naveo je da ga deli samo nekoliko dana od situacije u kojoj više neće moći da zbrine decu azilante koja stižu na lokalne obale.

Britanski pokušaji da izvrši pritisak na Francusku da preduzme strože mere radi sprečavanja migranata od kretanja na taj opasan put preko Lamanša, naišao je na bes nekih francuskih zvaničnika.

Gradonačelnica francuske luke Kale je navodno juče rekla da predlozi da se pošalje Kraljevska ratna mornarica u Lamanš da se bavi prelaskom migranata predstavlja “proglašenje pomorskog rata”.

“Mi u Kaleu ne želimo više da budemo stalni taoci lekcija britanskih vođa”, rekla je gradonačelnica Nataša Bušar francuskoj televiziji Frans 3.

Britanski i francuski zvaničnici sastali su se u utorak u najnovijim pregovorima da pojačaju napore da se zaustavi rekordan broj prelazaka migranata sa francuskih obala u Britaniju.

Foto: Tanjug/Steve Parsons/PA via AP

Foto: Tanjug/Steve Parsons/PA via AP

Foto: Tanjug/Steve Parsons/PA via AP

Foto: Tanjug/Steve Parsons/PA via AP

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top