Ovde ste
Home > Ekonomija > Uživo na B92.net: Ćulibrk: Poslovni potezi Telekoma frustriraju konkurenciju

Uživo na B92.net: Ćulibrk: Poslovni potezi Telekoma frustriraju konkurenciju


Beograd — Generalni direktor Telekoma Srbija Predraga Ćulibrk rekao je da poslovni potezi Telekoma neskriveno frustriraju konkurenciju.


Izvor: B92

“Naše poslovne odluke, potezi neskriveno frustriraju našu konkurenciju, mi tu ne možemo ništa. Da je ostalo samo na tome da su oni samo zabrinuti za svoj uspeh, mi bi mogli da razumemo. Kako mi vidimo razvoj situacije, to je neskrivena sprega političkih i poslovnih interesa, to se iz dana u dan potvrđuje”, rekao je on. “Svedoci smo brutalnih napada sa različitih strana koji se pojačavaju u poslednje vreme”, rekao je generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk.

Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država, ona ima oko 58 odsto kompanije.

“Naš cilj je uvećanje korisničke baze, pre svega interneta i multimedije, gde su nam rezultati bili slabiji i uspostavljanje tehnološke superiornosti.”

“Jedan od najvećih ugovora koji smo potpisali jeste sa kompanijom Huavej, koji se tiče polaganja optičkih kablova, kako bi što više domaćinstava imalo pristup internetu”, rekao je Ćulibrk.

Telekom Srbija je ostvarila šestoprocentni rast u odnosu na 2018. godinu.

“Ono na šta smo takođe vrlo ponosni, to je da je broj TV korisnika na nivou grupe porastao za skoro 50 odsto, a broj internet korisnika porastao za skoro 25 odsto”, rekao je Ćulibrk.

Dodao je da je izuzetno bitno da je Telekom Srbija tehnološki superioran.

“Mi smo imali evidentan pad prihoda od fiksne telefonije od 2012. godine. Zapravo, potpuno je evidentno da smo na svim poljima imali pad”, rekao je koordinator za internet i multimediju Telekom Grupe Vladimir Lučić.

“Uspeli smo za samo godinu i po dana da taj trend koji je bio negativan, preokrenemo da bude pozitivan. Zato i imamo izuzetan tržišni rast. Ove godine ćemo i u televizijskom biznisu očigledno postati broj jedan”, rekao je Lučić.

O tome je danas govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić što možete pročitati u odvojenoj vesti na našem portalu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top