Ovde ste
Home > Ekonomija > Luksuzni modni brend lansirao masku za lice: Cena “samo” 100 evra FOTO

Luksuzni modni brend lansirao masku za lice: Cena “samo” 100 evra FOTO


London — Modna kua “Barberi” lansirala je svoju kolekciju zatitnih maski za lice, koje e u prodaji kotati oko 100 evra.


Izvor: RTS

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Tako je “Barberi” postao prvi dizajnerski brend koji se odluio na ovaj korak.

Iako se zatitni logo modnih brendova poput “anela”, “Guija”, “Luj Vitona” i drugih moe videti na zatitnim maskama za lice na drutvenim mreama, nijedna od ovih modnih kua nije izbacila svoju liniju maski za lice i to su u stvari falsifikati.

Ugledne modne kue se ustruavaju da se upuste u ovaj vid promocije, imajui na umu rizik od negativne reputacije koju bi mogle da steknu jer ostvaruju profit na zdravstvenoj krizi ili je pretvaraju u glamur, to se takoe moe pogreno protumaiti.

“Barberi” maska za lice kota 100 evra (90 funti), vieslojne su i dostupne u prepoznatljivom be dizajnu, kao i u svetloplavoj boji.

Neki manje poznati modni brendovi lansirali su svoje zatitne maske za lice, ali sav profit su donirali u dobrotvorne svrhe. Nekoliko modnih brendova, pak, proizvodilo je maske kao modni detalj jo pre pandemije koronavirusa.

Proizvodnjom zatitnih maski modne kue su elele i da pomognu teko pogoenoj tekstilnoj delatnosti, posebno malim zanatskim radnjama koje su potpuno ostale bez posla.

Ovog meseca onlajn servis za prodaju zanatskih proizvoda “Etsi” objavio je podatak da je u prethodna tri meseca na tritu 346 miliona dolara potroeno za zatitne maske, to je udeo od 14 odsto od ukupnog prometa.

Paljivo iskrojena maska za lice sa prepoznatljivim printom, kako se navodi na zvaninoj stranici “Barberija”, kao da mami na polemiku. Maske se proizvode od materijala koji ne zagauju okolinu, navodi se na sajtu, a 20 odsto sredstava od prodajne cene ide u Fond za borbu protiv kovida 19 koji je kompanija osnovala i bie namenjena kupovini opreme za Nacionalnu zdravstvenu slubu. Maske su, navodno, “obogaene antibikrobnom tehnologijom”, to je postalo trend pojavom pandemije.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top