Ovde ste
Home > Vesti > Da li je Tramp rekao da su “gubitnici” i “naivine”?

Da li je Tramp rekao da su “gubitnici” i “naivine”?


Ameriki predsednik Donald Tramp naao se na meti kritika jednog dela javnosti u SAD, ukljuujui udruenja ratnih vojnih veterana.


Izvor: Tanjug

Ilustracija: EPA/  Chris Kleponis / POOL

Ilustracija: EPA/ Chris Kleponis / POOL

Na meti kritika je zbog navodnih komentara u kojima je svojevremeno amerike vojnike koji su ivote izgubili na bojnom polju, izmeu ostalog, nazvao “gubitnicima” i “naivinama”.

Kako navodi BBC, Tramp je 2018. godine otkazao odlazak na jedno ameriko vojno groblje u blizini Pariza, zbog toga to je, kako je rekao, ono “puno gubitnika”, kao i zbog toga to nije eleo da mu kia koja je padala pokvari frizuru, dok je zvanino obrazloenje za otkazivanje bilo da Trampov helikopter zbog loeg vremena ne moe da poleti.

Tokom iste posete Francuskoj, Tramp je takoe za 1.800 amerikih vojnika poginulih u okraju u umi Belo – koji je doprineo spreavanju napredovanja nemakih trupa ka Parizu u Prvom svetskom ratu – navodno rekao da su “naivine”.

Pozivajui se na anonimne izvore, izvetaj o ovom sluaju prvi je objavio ameriki list “Atlantik”, a novinari AP i “Foks njuza” kasnije su potvrdili da je Tramp izrekao vie negativnih i uvredljivih komentara na raun poginulih i zarobljenih amerikih vojnika.

Reagujui na ove navode, Tramp je rekao da je re o “lanim vestima”, kao i da je nezamislivo da bi on mogao da izjavi tako neto o vojsci SAD i palim amerikim herojima budui da je, kako je istakao, uinio vie od bilo koga drugog kada je re o vojnom budetu i poviicama za pripadnike vojske.

Bajden kritikovao Trampa zbog navodnog ruganja palim vojnici

Do Bajden, kandidat amerike Demokratske stranke na predsednikim izborima u SAD, izjavio je da aktuelni predsednik Donald Tramp nije pogodna linost za funkciju efa drave zbog toga to je navodno izrekao podrugljive komentare na raun amerikih vojnika poginulih na bojnom polju.

Izvetaj o ovom sluaju prvi je objavio ameriki list “Atlantik”, a prema njemu je Tramp 2018. godine otkazao odlazak na jedno ameriko vojno groblje u blizini Pariza zbog toga to je, kako je tada navodno rekao, ono “puno gubitnika”, kao i zbog toga to nije eleo da mu kia koja je padala pokvari frizuru.

Zvanino obrazloenje Bele kue za otkazivanje bilo je da Trampov helikopter zbog loeg vremena ne moe da poleti.

Tokom iste posete Francuskoj, Tramp je takoe za 1.800 amerikih vojnika poginulih u okraju u umi Belo – koji je doprineo spreavanju napredovanja nemakih trupa ka Parizu u Prvom svetskom ratu – navodno rekao da su “naivine”.

U obraanju novinarima u petak, Bajden je rekao da svako “u elucu osea” da su ovi Trampovi komentari, ako su istiniti, “za aljenje”, dok je Tramp te navode odbacio kao “lane vesti”.

Kako navodi AP, Bajdenove kritike na raun Trampa – koji nikada nije bio u vojnoj slubi kao uniformisano lice – sadre i linu notu, budui da je njegov pokojni sin Bo Bajden, koji je pre pet godina preminuo od raka, bio pripadnik Nacionalne garde amerike savezne drave Delaver.

Bajden je naglasio da njegov sin, kada se prijavljivao da kao dobrovoljac ode u rat na Kosovo, a kasnije i u Irak, nije bio “naivina”.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top