Ovde ste
Home > Vesti > Smanjene zalihe krvi: Za davaoce dodatne mere bezbednosti

Smanjene zalihe krvi: Za davaoce dodatne mere bezbednosti


Zbog izrazito smanjenih zaliha krvi, apeluje se na graane da se ukljue u akciju davanja krvi i pomognu obnavljanju zaliha.


Izvor: B92

Ilustracija: Deposit photos/kasto

Ilustracija: Deposit photos/kasto

U situaciji u kojoj se nalazimo vezano za kovid 19, transfuzijsko leenje mora biti kontinuirano i sigurno, a mora se uzeti u obzir da se moe oekivati smanjen broj zdrave populacije koja moe dati krv i smanjen odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog uticaja javno zdravstvenih mera koje se preduzimaju, objavljeno je na sajtu Instituta za transfuziju krvi Srbije.. Svi koji su zdravi i mogu i ele da daju krv ne treba ni na koji nain to da odlau zbog situacije sa koronavirusom.

U cilju spreavanja prenoenja kovid 19 infekcije za davaoce krvi implementirane su dodatne mere kako bi obezbedili dovoljne koliine bezbedne krvi za transfuzijsko leenje. Veina mera su sastavni deo uobiajenog izbora davalaca krvi sa izmenama koje imaju za cilj samo da pojaaju nadzor u novonastaloj situaciji.

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine radie u Novom Sadu u subotu od 8 do 12 sati u Hajduk Veljkovoj 9a, a mobilne ekipe e prikupljati krv od dobrovoljnih davalaca u Zrenjaninu i Aviv parku od 11 do 14 sati. “Kao hirurg, znam koliko i mililitri te dragocene tenosti znae pacijentima. Naite vremena, budite solidarni, dajte krv”, poruio je i gradonaelnik Beograda Zoran Radojii.

Krv u Beogradu se moe dati radnim danima od 7 do 19 sati i subotom od 8 do 15 sati u Institutu za transfuziju krvi, u Ulici Svetog Save, a u Urgentnom centru radnim danima od 10 do 15 sati. Ekipe Instituta su svakog dana aktivne i na terenu, a njihov plan rada se moe videti na sajtu Instituta.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top