Ovde ste
Home > Putovanja > Na ovih 5 poznatih destinacija fotografisanje je zabranjeno

Na ovih 5 poznatih destinacija fotografisanje je zabranjeno


Foto: Depositphotos /  ZemunDesign

Foto: Depositphotos / ZemunDesign

Izmeu ostalog nono fotografisanje Ajfelovog tornja tehniki je protiv zakona, iako ste videli milion fotki ove poznate turistike atrakcije.

Neke od najveih svetskih destinacija ne doputaju line fotografije bilo koje vrste, a ovo su neke od njih.

1. Sikstinska kapela

Naalost protivzaknoito je slikati se unutar kapele. Postoji i posebna zabrana fotografisanja uvenog plafona umetnika Mikelanela. Samo je japanska televizija imala ekskluzivnu dozvolu 1997. godine da to uini, kao kompenzaciju u zamenu za finansiranje tadanje restauracije. To autorsko pravo zapravo je isteklo tri godine nakon zavretka svakog dela restauracije, ali Vatikan je odluio da zadri zabranu fotografisanja kako bi zatitio dragocena umetnika dela.

2. Ajfelova kula

Prilikom boravka u Parizu selfi ili blesave slike pored Ajfelovog tornja moete uslikati tokom dana, ali ukoliko elite none fotke budite oprezni, jer je svako korienje nonih fotografija i videa Ajfelovog tornja u komercijalne svrhe strogo kanjivo.

3. Tad Mahal

Izgraen je u ime vene ljubavi, izmeu 1631. i 1654. godine, a u njegovom podizanju je uestvovalo 22.000 ljudi.
Ovaj elegantni hram boje slonovae podigao je ah Jahan za svoju omiljenu enu Mumtaz Mahal. Mahal je umrla nakon roenja svog 14. deteta, pa je ah naredio da se iznad njenog groba sagradi grobnica kakvu svet nije video. S obzirom na to, fotografisanje je zabranjeno unutar glavnog mauzoleja, a posetioci se mole da ute dok su unutra.

4. Pentagon

Kao sedite amerikog Ministarstva obrane, logino je da je sigurnost na vrhunskom nivou. Pentagon moete istraiti kao civil, slubenim obilaskom, ali fotografije nisu doputene unutar ili izvan zgrade, a nije dozvoljeno uneti ni mobilni telefon.

5. Ulica crvenih fenjera

U glavnom gradu Holandije “greh” je fotografisati u ulici crvenih fenjera, poznatoj po mnogobrojnim bordelima. Njihovi vlasnici preziru slikanje prostitutki u izlozima, a obezbeenje lokala motri na okolinu.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top