Ovde ste
Home > Zdravlje > AKO IMATE OVIH 7 SIMPTOMA, ODMAH IDITE KOD LEKARA! Oni su znak da nešto nije u redu sa VAŽNIM ORGANOM U VAŠEM TELU

AKO IMATE OVIH 7 SIMPTOMA, ODMAH IDITE KOD LEKARA! Oni su znak da nešto nije u redu sa VAŽNIM ORGANOM U VAŠEM TELU


1. Promene u urinu
Promene u mokraći mogu se dogoditi na osnovu onoga što jedete, pijete, pa čak i lekova koje uzimate. Zbog toga je važno obratiti pažnju na činioce kao što su učestalost i boja.  

Posebnu pažnju treba obratiti na poteškoće s mokrenjem, krvi u mokraći, ređe mokrenje, taman urin, penast urin, i osjećaj hitnosti mokrenja. Čim primetite promene, pratite nekoliko puta, a ako se ništa ne promeni ili se simptomi pogoršaju, odmah potražite pomoć.

2. Povraćanje
Povraćanje i mučnina znak su bubrega u nevolji. Pre nego što se uspaničite, povraćanje i mučnina mogu značiti puno stvari. Ali, ako nešto nije u redu s vašim bubrezima, otrovi će se nakupiti u organizmu. Vaše telo želi prirodno da eliminiše otrove, što dovodi do osećaja krajnje mučnine.

3. Umor
Svako s vremena na vreme postane umoran. Ali, ako umor postaje hroničan, nešto sigurno nije u redu. Bolesni bubrezi ne proizvode dovoljno eritropoetina (EPO) prirodnog hormona koji se stvara u bubregu i reguliša stvaranje eritrocita i potiče proizvodnju krvnih ćelije bogatih kiseonikom. Rezultat je dugotrajan umor. Ako ste i nakon dužeg spavanja, opet jako umorni, obavezno potražite pomoć.

Shutterstock

 

4. Osip
Ako imate osipe, to bi moglo biti posledica nakupljanja mokraćne kiseline i otpada. Kada se nakupljaju u vašem telu, možete osetiti mrlje koje vas svrbe na koži. Ne pomažu ni lokalni tretmani, jer ćete imati osećaj kao da je svrab ispod kože.

5. Natečene noge
Kad bubrezi ne funkcioniraju pravilno, osetićete zadržavanje tečnosti. Dok bubrezi održavaju ravnotežu i isporučuju hranjive sastojke, to čine na temelju regulacije vode. Ako ne funkcionišu pravilno, tečnost se može nakupiti u tkivima. Češće ćete primetiti da stopala i članak otiču, ali takođe oticati mogu ruke i lice. 

6. Grčevi u mišićima
Kada je funkcija bubrega oštećena, razvija se grčenje mišića na temelju elektrolitske neravnoteže. Na primer, ako vaše telo ima nizak nivo kalcijuma i loše regulisan nivo fosfora, često će se pojaviti grčevi u mišićima, najčešće u nogama.

7. Loš ukus u ustima
Mnogi koji imaju problema s bubrezima žaliće se na loš ukus u ustima – gotovo kao da piju gvožđe. Kako se otpad u telu nakuplja, poznatiji kao uremija, može učiniti hranu neukusnom i izazvati loš zadah. Uremija je stanje visoke razine uree u krvi. Uremični sindrom može se definisati kao završna klinička manifestacija zatajenja bubrega. 

BONUS VIDEO:

LAZAR RISTOVSKI IMA RECEPT ZA “DRIM TIM”! Ovu seriju Tumbaković će gledati netremice!

IZBEGNUTA VELIKA TRAGEDIJA! Hitna pomoć, policija i obezbjeđenje aerodroma odmah su reagovali!

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top