Ovde ste
Home > Ekonomija > “Miloš” prošao sve testove FOTO

“Miloš” prošao sve testove FOTO


Beograd — Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je poslednju fazu ispitivanja pred uvođenja u naoružanje višenamenskog oklopnog borbenog vozila pogona 4×4 Miloš.


Izvor: B92

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar Vulin je istakao da su završena poslednja ispitivanja i možemo da kažemo da je borbeno oklopno vozilo “Miloš” položilo baš sve testove.

“Naša Vojska će biti ojačana još jednim sredstvom koje proizvodimo sami, koje smo sami osmislili i sami napravili i koje ćemo staviti na raspolaganje našoj vojsci. Vojska Srbije se oprema, Vojska Srbije se naoružava, a do kraja godine možemo očekivati još dobrih vesti i još novih složenih borbenih sistema koji će postati deo naše vojske i ojačati je”, naglasio je ministar Vulin na poligonu Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme “Nikinci”.

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnik 72. brigade za specijalne operacije istakao je da je na poligonima Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme “Nikinci” realizovano opitovanje vozila “Miloš”, na nekoliko radnih tačaka, među kojima je i opitovanje ukrcno-iskrcnog dela za ljudstvo.

“Iskustva su pozitivna i raduje nas to što će ovakvo vozilo da bude deo 72. brigade za specijalne operacije. Utisci su veoma pozitivni, vozilo je izuzetno”, naglasio je dodajući da su pripadnici te jedinice učestvovali u opitovanjima moto-tehničkog dela, gde su vozači proveravali upotrebu vozila u terenskim uslovima, a nišandžije su izvele gađanje u cilju proveravanja nišanskih sprava.

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

U okviru ispitivanja, prikazana je simulacija nailaska borbenog oklopnog vozila „Miloš” na minsko-eksplozivnu napravu, koja je omogućila da se sagledaju posledice eksplozije na posadu unutar vozila.

Vozilo „Miloš“, čiji je nosilac razvoja i proizvodnje JP Jugoimport – SDPR, može se koristiti za patrolu i izviđanje, kao komandno ili sanitetsko vozilo, zatim za protivgerilsku, protivterorističku i protivoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorija i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije.

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top