Ovde ste
Home > Vesti > Kon: Tri nove mere VIDEO

Kon: Tri nove mere VIDEO


Dr Predrag Kon gostovao je na TV Prvoj, i tom prilikom govorio o tri mere koje je predložio Krizni štab.


Izvor: B92

Foto: Tv Prva

Foto: Tv Prva

“Svi su dobili uputsva kako treba da rade, kafiči, saloni, vrtići – da sprovode mere. Maske su u zatvorenom obavezne, predložili smo u otvorenom posebno u pešačkim zonama, Mi smo u predložili da se na dve nedelje skrati vreme rada objekata do 18 sati tamo gde se ljudi uveče okupljaju”. kaže dr Predrag Kon za TV Prvu, i dodaje:

“Oročena mera bi podrazumevala da se posle dve nedelje sagleda efekat tih mera i da se dalje procenjuje situacija – najverovatnije da se popuštaju mere”.

Kako dalje navodi, doneti meru nije tako lako.

Kaže da smo vrlo blizu preokreta, zbog vakcine koja je jedino oružje pored maske, distance i pranja ruku.

“Tu će biti puno posla za tehničk pripremu”, objašnjava.

Prema njegovim rečima, vanredna imunizacija će relativno brzo morati da se uradi, a činjenica da vakcina uskoro stiže- ohrabruje.

Prvo će se vakcinisati zdravstveni radnici, ne samo zbog izloženosti virusu, već i zbog mogućnosti da zaraze pacijente, a nakon njih vojska i policija.

“Ali to sve moraju odgovarajuća stručna tela da daju plan”, kaže, objašnjavajući da će tek onda Ministarstvo zdravlja moći da propiše vanrednu situaciju.

Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Beogradu je između 1.200 do 1.600, ali dnevno ima ooko 20.000 dnevno zaraženih, koji mogu biti i bez simptoma.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top