Ovde ste
Home > Sport > Nije bez razloga “NBA ludnica”

Nije bez razloga “NBA ludnica”


Prvog dana “prelaznog roka” u NBA ligi je bolje rei ta se nije desilo, nego ta jeste.


LNIzvor: B92

Photo by Eliot J. Schechter/Getty Images

Photo by Eliot J. Schechter/Getty Images

Veliki broj timova je povukao veliki broj poteza neke neto vee, ali uglavnom neto manje.

Glavni igrai kao to su Janis Adetokumbo, Entoni Dejvis i Dejson Tejtum jo nisu potpisali predugovore, ali su ekipe trejdovale… I to dosta.

Denver je povukao dva poteza nakon to su im Detroit Pistonsi uzeli dva igraa i dali im viegodinjeg ugovore.

Budunost Bogdana Bogdanovia i dalje je neizvesna, ali se uskoro oekuje da potpie viegodinji ugovor.

Dieron Foks je od Sakramento Kingsa dobio ugovor koji moe da postane takozvani “supermax”.

Bivi igra Partizana Davis Bertans je dobio petogodinji ugovor teak 80 miliona dolara od Vaingotn Vizardsa, dok je svoje dobre partije naplatio i Goran Dragi.

Detroit je, pored dva igraa Detroita, povukao jo neke krajnje zanimljive poteze.

Desio se i trejd u kojem su uestvovale tri ekipe – Boston, Memfis i Portland.

Ali, to nije sve. Daleko od toga…

Majami se sa centrom Majersom Lenardom dogovorio oko ugovora od 20 miliona dolara na dve godine, ali je ostao bez Derika Dounsa Juniora, koji e naredne dve godine provesti u Portlandu.

Trejlblejzersi nastavili su da budu aktivni, pa su produili ugovor sa Rodnijem Hudom. On e dobiti (negarantovan) 21 milion u naredne dve sezone.

Klipersi su takoe bili aktivni. Doao je Patrik Paterson na godinu dana, a Markus Moris je dobio unosnih 64 miliona na etiri godine.

Dan ipak nije proao savreno za Kliperse, poto su izgubili Montreza Herela, koji ih je izdao i preao u Lejkerse – za ugovor od 19 miliona na dve godine.

Lejkersi su bili aktivni, pa su za samo 3,6 miliona dolara doveli Veslija Metjuza, a i produili saradnju sa Kentavijusom Kaldvel-Poupom.

“Jezerae” je napustio Dvajt Hauard, koji e naredne sezone igrati u Filadelfiji, samo par dana nakon to je rekao da nee napustiti Lejkerse.

Juti se svidela pomo sa klupe koju su dobili od Dordana Klakrsona, pa e on u naredne etiri godine inkasirati 52 miliona.

Mnogo se prialo i o budunosti Demarkusa Kazinsa, koji i dalje nema konkretnu ponudu, ali i Sera Ibake, koji razmatra izmeu Dalasa, Toronta, Bruklina…

Danilo Galinari se dogovorio sa Atlantom i u naredne tri godine zaradie 61,5 miliona dolara.

Njujork Niksi su doneli jo jednu solidnu odluku, poto e za njih naredne godine igrati Alek Burks za est miliona dolara.

Do Heris je pokazao koliko “uteri” vrede na dananjem tritu i njega je Bruklin morao da plati 75 miliona dolara po ugovoru popisanom na etiri godine.

Netsi su izgubili Gereta Templa, koji e tokom naredne sezone zaraditi pet miliona u ikagu.

Kristijan Vud, koji je “bljesnuo” prole sezone u Detroitu, predstavljae Hjuston Roketse naredne sezone. Ugovor traje tri sezone i vredi 41 milion dolara.

Milvoki nije dobio Bogdana, ali jeste Peta Konatona, koji je potpisao ugovor vredan 8,3 miliona dolara, na dve godine.

Dastin Holidej ostaje u Indijani. Tri godine, 18 miliona.

Povei trejd desio se izmeu Oklahome i Nju Orleansa, koji je dobio Stivena Adamsa. Oklahoma je takoe poslala Dejmsa Donsona u Dalas Maverikse.

Veliki trejd se nastavlja tako to se Delon Rajt seli iz Dalasa u Detroit, a Trevor Ariza ide u Oklahomu, koja dobija i Dastina Deksona i, naravno, pik.

Iako se spekulisalo o njegovom odlasuku, Malik Bizli je dobio etovrogodinji ugovor od Minesota Timbervulvsa vredan 60 miliona dolara.

San Antonio je bio tih, ali je produio ugovore s Druom Jubenksom i Dejkobom Pertlom na po tri godine.I to bi trebalo da je, otprilike, to.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top