Ovde ste
Home > Ekonomija > Prodaje se kua u Hrvatskoj o kojoj je pisao Njujork tajms: Cena? Prava sitnica FOTO

Prodaje se kua u Hrvatskoj o kojoj je pisao Njujork tajms: Cena? Prava sitnica FOTO


Zagreb — U Hrvatskoj jedna raskona drvena kua za odmor arhitektonski savremenog izgleda, od oko 200 kvadrata, od kada je izgraena privlai zaljubljenike u prirodu.


Izvor: Jutarnji list

Foto: Depositphotos/Bombaert

Foto: Depositphotos/Bombaert

Stoga ne udi da je poznata hrvatska muziarka Vanna snimila spot za pesmu Lo trenutak upravo u bajkovitoj Casi Nube u Hlevcima, u ivopisnom predelu Gorskog kotara, pie Jutarnji list.

Za vikend u ovoj popularnoj kui, o kojoj je nedavno pisao i “Njujork tajms”, potrebno je izdvojiti oko 8.000 kuna (1.058 evra), a sada se pod imenom Villa Foresta na poznatoj stranici za prodaju luksuznih nekretnina Sotbi, prodaje za 1.170.102 dolara.

U Hrvatskoj, mestu Hlevci, delom okruena gustom umom i breuljcima, stoji Casa Nube koja je nedavno zavrena i tek je uvrtena u ponudu za izdavanje.

Kua je dobila ime po prezimenu vlasnika Filipa Oblaka jer Nube znai Oblak, a on je ujedno, kako kae, dizajnirao kuu uz veliku pomo roditelja, prijatelja, arhitekta i izvoaa.

Njegova obitelj porodica iz tog kraja. Kua je sagraena u poslednje dvije godine na zemljitu od 1.000 kvadrata.

Privreda ovoga dela Hrvatske poiva na drvnoj industriji i kue su tradicionalno drvene. Tako je Casa Nube u proelju od sibirskog aria koji jo ima lagano be boju, ali e s vremenom posiveti te se jo bolje uklopiti u okolinu. I terasa je od sibirskog aria, kao i sva stolarija, kako bi sve bilo u istom tonu. Krov je od lima, kao i mnogi drugi u ovom kraju. Prednje proelje je od reflektirajueg stakla. Nou se kao opcija iznutra nude tamne zavese koje ne proputaju svetlo, niti se kroz njih vidi unutra.

Izgledom je kua lokalna, ali bi se jednako mogla nalaziti negde u Norvekoj ili Austriji.

Kua se sastoji od podruma s garaom, prizemlja i prvog sprata.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top