Ovde ste
Home > Automobili > Proizvoai forsiraju touchscreen, ali ga vozai ba i ne vole

Proizvoai forsiraju touchscreen, ali ga vozai ba i ne vole


Anketa je pokazala da mnogi vozai daju prednost dugmiima i prekidaima u odnosu na ekrane osetljive na dodir.


Izvor: B92, revijahak.hr

Foto: B92/N

Foto: B92/N

Proizvoai ele da nas uvere da su ekrani osetljivi na dodir u automobilima najbolja stvar koja nam se mogla dogoditi, ali mnogi vozai ne misle tako.

Iz ugla auto-kompanija, gomilanje funkcija na jednom mestu samo je prilika da se utedi, odnosno da se smanje trokovi proizvodnje, pie Revijahak.

Prema reprezentativnoj anketi Instituta za istraivanje miljenja YouGov napravljenog u ime platforme za prodaju automobila mobile.de, nemaki vozai se radije oslanjaju na klasine dugmie i prekidae nego na ekrane osetljive na dodir i glasovnu kontrolu prilikom upravljanja svojim automobilima – iako prepoznaju prednosti nove tehnologije.

Prema istraivanju, mnogi vozai u Nemakoj jo uvek ne uivaju u upravljanju glasom, gestovnim ili touchscreen komandama, ve vie vole da u automobilu pritiskaju komande na starinski nain.

Njih 37 odsto preferira dugmie i prekidae, a jo 22% smatra da je kombinacija razliitih upravljakih elemenata najbolja.

Sa druge strane, njih 16% preferira ekran osetljiv na dodir i/ili kontrolu gestovima, dok samo deset odsto eli da kontrolie funkcije svog automobila preteno ili u potpunosti glasom.

Prema anketi, ispitanici pre svega ele prave, fizike komande (dugmie i prekidae) za otvaranje i zatvaranje prozora, za podeavanje klima-ureaja i jaine zvuka audio-sistema.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top