Ovde ste
Home > Život > Buregdžinica poručuje “Mi plaćamo kaznu”

Buregdžinica poručuje “Mi plaćamo kaznu”


Buregdžinica u Ljubljani ponudila je da plati kaznu mladiću kome je policija naplatila 400 evra, jer je na javnom mestu skinuo masku da bi pojeo burek.

– Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošle nedelje u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stepeništu ispred Franjevačke crkve. Nameravamo da ga pitamo gde je kupio burek. Ako se dokaže da je naš burek, spremni smo da mu platimo kaznu“ – objavila je na Fejsbuku poznata burekdžinica „Burek Olimpija“, piše “Jutarnji.hr”.

Ovaj slučaj koji se dogodio u centru Ljubljane, postao je veoma popularna tema u Sloveniji, a fotografija na kojoj policajac ispisuje kaznu mladiću, vrlo brzo je postala viralna.

Slučaj je iskorišćen i u političkoj areni, a o njemu se pričalo i u parlamentu.

Opozicija ga je iskoristila da bi kritikovala preduzete mere i opisala ih kao apsurdne i preterane, a za kazne istakla da su diskriminatorne, jer su se u javnosti neki političari pojavljivali bez maski, ali nisu kažnjeni.

Slovenačka policija tvrdi da je kažnjavanje bilo opravdano, jer momak nije u skladu sa propisima nosio masku na javnom prostoru.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top