Ovde ste
Home > Život > TAMO GDE SVE MIRIŠE NA MORE Grad poznat po vrhunskom vinu, koji je ispunio poslednju želju VELIKOM SRPSKOM PESNIKU

TAMO GDE SVE MIRIŠE NA MORE Grad poznat po vrhunskom vinu, koji je ispunio poslednju želju VELIKOM SRPSKOM PESNIKU


“Agro karavan” ove nedelje vodi vas u najjužniji deo Republike Srpske i grad Trebinje, koji je smešten na obodu Trebinjskog polja podno planine Leotar.

Foto: Agro TV / Promo

Pored poljoprivrede, u ovom kraju najrazvijeniji je turizam. Turistički kompleks Hercegovačka Gračanica je najposećenija lokacija sakralnog karaktera u istočnoj Hercegovini.

Foto: Agro TV / Promo

Hercegovačka Gračanica izgrađena je kao ispunjenje želje čuvenog srpskog pesnika Jovana Dučića izražene u njegovom testamentu. Naime, on je želeo da bude sahranjen na jednom od brda koja okružuju Trebinje u crkvi nalik “onoj na Kosovu”, misleći na Kosovsku Gračanicu, najpoznatiju zadužbinu kralja Milutina iz 1321. godine.

Foto: Agro TV / Promo

Naravno, upoznaćemo vas i sa ovdašnjom velikom svetinjom Manastirom Tvrdoš, posvećenom Uspenju Presvete Bogorodice, koji je danas sedište zahumsko hercegovačke i primorske eparhije, ali i višestruko nagrađivanim manastirskim vinima.

Foto: Agro TV / Promo

Upravo je vinogradarstvo i zaštitni znak poljoprivrede Trebinja.

Foto: Agro TV / Promo

Značajne vinogradarske savete dobili smo od porodice Anđelić čiji su se preci još pre više od 100 godina uspešno bavili uzgojem vinove loze i preradom grožđa.

Foto: Agro TV / Promo

Pored svega toga, upoznaćemo vas i sa jedinstvenom recepturom Aleksandre Delić koja čuveno trebinjsko lekovito bilje pretvara u čudesne eliksire za negu kože.

Foto: Agro TV / Promo

Da bi svi zdravi i korisni proizvodi ovog kraja lakše pronašli put do kupaca, lokalna samouprava podigla je Hercegovačku kuću – pravi butik domaćih proizvoda napravljenih na tradicionalan način.

Foto: Agro TV / Promo

Ukoliko želite da upoznate sve agro potencijale opština u Srbiji ali i šire, otkrijete sve prirodne lepote, bogatu istoriju i kulturu našeg naroda, pravi izbor za vas je “Agro karavan”, jedna od najgledanijih i najdugovečnijih emisija kanala Agro TV.

Naš karavan iz nedelje u nedelju, već skoro tri godine, putuje iz jednog u drugo mesto i pored svega navedenog otkriva čari prave domaće hrane i pruža korisne informacije o svim turističkim draguljima naše lepe zemlje.

Foto: Agro TV / Promo

Premijera: Nedelja u 16 časova.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top