Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > (VIDEO) OVO SE ČEKALO, OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT! Dolio “ulje na vatru”! Sve o SPORNIM DETALJIMA i penalima na mečevima Zvezde i Partizana!

(VIDEO) OVO SE ČEKALO, OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT! Dolio “ulje na vatru”! Sve o SPORNIM DETALJIMA i penalima na mečevima Zvezde i Partizana!


Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu u derbiju 15. kola Linglong Superlige Srbije sa 2:0. 

Kao i uvek, nakon meča bilo je govora oko spornih situacija, a jedan od sudijskih analitičara Zdravko Jokić dao je analizu događaja sa ovog susreta, ali i onog između Partizana i Proletera. 

Ognjen Đuričin srušio je Veljka Nikolića, a sudija Simović pokazao je na belu tačku. Ben je bio siguran, a Jokić kaže da je sve bilo čisto. 

– Ističem lesto da je važan dobar položaj sudije. Vidi se kontakt, sve je jasno – rekao je za Tv Arenasport Jokić.

Tražila je i Vojvodina penal u 31. minutu, kada je Eraković trapavo reagovao i srušio Bjekovića. Ipak, Jokić kaže da je i u ovoj situaciji Simović ispravno postupio. 

– Evidentno je bilo van kaznenog prostora. Imao sam utisak uživo da je to bio jači udarac, ali u montaži smo gledali, bio je blag. Žuti karton je dovoljna kazna. Bitno je da igrač protivnika vidi kad šutira, onda je kazna veća. Ali kad igrač ne vidi da mu igrač dolazi, onda je drugačije. Nema govora o penalu, bilo je van šesnaesterca.

Starsportphoto

Bila je još jedna situacija, ponovo je Eraković loše odreagovao i pao preko Nemanje Čovića, ali sudija ponovo nije svirao nastrožu kaznu. 

– Treba obratiti pažnju na noge igrača u plavom (Eraković), u momentu kad napadač Vojvodine dolazi. On dolazi, gleda levo i ne vidi protivnika, a igrač Vojvodine udara u njegovu nogu. Igrač Zvezde ne pravi kontakt nogom već stoji sa obe noge na zemlji. Sudija je dobro procenio. Drugo je da je on podigao nogu i da sapliće igrača.

Pozabavio se tada Jokić i spornim momentom na meču Partizana i Proletera, kada je Svetozar Marković pao posle jednog kornera. 

Starsportphoto

– Kontakt je sastavni deo igre i samo onaj kontakt koji onemogućava igrača da dalje igra je prekršaj. Evidentno je da ima kontakta, ali igrač staje na tu nogu, skače s te noge i pokušava da igra loptom. On je pao tek kad je skočio. Ništa nije uticalo na njegovo kretanje dalje, nije izbačen iz balansa. Čak se lepo i odrazio tom stajnom nogom. Ako se sećate jedne utakmice, Zvezda je igrala, Spiridonović je bio povučen za rame, pa je nastavio nekoliko koraka i pao je. On je tad bio izbačen iz balansa, borio se da ostane na nogama i nije uspeo. Ovde je igrač ostao na nogama čvrsto, i posle toga skočio – zaključuje Zdravko Jokić za TV Arenasport.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top