Ovde ste
Home > Automobili > Novi Alfa Romeo stiže u septembru

Novi Alfa Romeo stiže u septembru


Novi SUV model trebalo bi da ima premijeru početkom jeseni, a u prodajne salone stiže u novembru.Tonale Concept iz 2019. (Foto: Alfa Romeo promo)

Tonale Concept iz 2019. (Foto: Alfa Romeo promo)

Alfa Romeo je krajem prošle godine najavio da će produkcijsku verziju SUV-a Tonale predstaviti u 2021, ali nije izneo više detalja.

Kako saznaje Motor.es, premijera ovog modela održaće se u septembru. Dva meseca kasnije, prva serija vozila sa oznakom Tonale Launch Edition će stići u evropske prodajne salone, dok će masovnija prodaja početi 2022.

Podsećamo, koncept Tonale je naišao na pozitivan prijem kod publike kada je predstavljen na ženevskom auto-salonu 2019, a posebno je pohvaljen njegov atraktivni dizajn. Automobil će u Alfinoj gami zauzeti poziciju ispod Stelvia.

Tonale Concept iz 2019. (Foto: Alfa Romeo promo)

Tonale Concept iz 2019. (Foto: Alfa Romeo promo)

Italijanskom proizvođaču je preko potreban novi model kako bi podigao prodaju, s obzirom da su trenutno u ponudi samo dva velikoserijska automobila Giulia i Stelvio SUV.

Očekuje se da će dizajn koncepta Tonale u velikoj meri biti prenet i na produkcijski model.

Što se tiče motorizacije, u ponudi bi trebalo da se nađu 1.3-litarskim benzinac sa 130 KS i 180 KS, a u planu je i plug-in hibridna varijanta koja bi pored pomenutog benzinca imala i elektromotor od 60 “konja”.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top