Ovde ste
Home > Ekonomija > Autoput i Radan klaster za brži razvoj juga

Autoput i Radan klaster za brži razvoj juga


Bojnik — Turisticki klaster radanskog područja “Radan klaster” je strateški važan projekat, izjavio je danas ministar građevinarstvaTomislav Momirović.


Izvor: Tanjug

Ilustracija: EPA, Koča Sulejmanović

Ilustracija: EPA, Koča Sulejmanović

Prema njegovim rečima, taj projekat može da podigne, pre svega, malu privredu na tom području.

Radan klaster pokriva teritorije opština Lebane, Kuršumlija, Medveđa, Prokuplje i Bojnik koje je danas posetio ministar zbog poplava.

Momirović je dodao da su Prolom banja, Kuršumlijska banja turističke destinacije koje će se tek razvijati.

Podsetio je da će se graditi autoput od Niša do Prištine i istakao da je želja države da se paralelno sa tim razvija i klaster radanskog područja.

“Važno nam je da ceo taj kraj podignemo, kao i da izgradimo autoput. Uveren sam da ćemo vrlo brzo imati rezultate”, zaključio je Momirović.

Turisticki klaster radanskog područja koji pokriva teritorije opština Bojnik, Kuršumliju, Lebane, Medveđa i Prokuplje je osnovan 3. oktobra 2012. godine.

Sedište klastera je u Lebanu, a ima isturenu kancelariju u Kuršumliji.

Inicijator za osnivanje klastera je Akcionarsko društvo “Planinka” iz Kuršumlije, a osnivači su deset srednjih i malih preduzeća i preduzetnika, dve visokoškolske ustanove i dve organizacije za podršku.

Kasnije se pridružilo još osam članova, od kojih su četiri privrednika, dve visokoškolske ustanove i dve organizacije za podršku.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top