Ovde ste
Home > Vesti > Krivokapi odbio; hitan sastanak sa ukanoviem i Abazoviem

Krivokapi odbio; hitan sastanak sa ukanoviem i Abazoviem


Podgorica — Luksuzni mercedes “majbah”, koji je koristio bivi premijer Crne Gore Duko Markovi, nee voziti njegovog naslednika Zdravka Krivokapia.


Izvor: Vijesti

EPA-EFE/ Boris Pejovic

EPA-EFE/ Boris Pejovic

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapi uputio je poziv na sastanak predsedniku Crne Gore Milu Ðukanoviu, potpredsedniku Vlade Dritanu Abazoviu i predsedniku Skuptine Aleksi Beiu.

Sastanak bi trebalo da bude odran u petak, 15. januara, a kako je “Vijestima” objanjeno iz izvora bliskih vladajuoj veini, tema su “opstrukcije u kohabitaciji”.

Ðukanovi je, podseaju “Vijesti”, odbio da potpie vie zakona koje je usvojila nova veina, kao i vie odluka nove Vlade, ukljuujui i one o povlaenju ambasadora i smenama u Vojsci.

Vozilo e biti vraeno stvarnom vlasniku a to je, kako se ispostavilo, Agencija za nacionalnu bezbednost.

Tako e ovaj automobil koji je, po procenama, kotao vie od pola miliona evra, koristiti ANB ili e, to je verovatnije, a i ranije je najavljeno iz Vlade – biti prodat.

Odluka o vraanju usledila je nakon to je novi ef ANB-a Dejan Vuki zatraio od Vlade informaciju gde su vozila, koja je Uprava policije pribavila za potrebe biveg premijera.

U odgovoru koji je Televiziji Vijesti dostavljen iz Generalnog sekretarijata Vlade, navodi se i da su osim “majbaha”, za Markovieve potrebe bila nabavljena jo dva automobila.

“Ono to je Vladi poznato u vezi sa tim zahtevom jeste to da je bivi premijer Duko Markovi koristio vozilo marke majbah, koje se sada nalazi u parking garai zgrade Vlade i jo dva vozila marke golf i pasat, koji nijesu na evidenciji vozila koje koristi Vlada, ve se po saznanju Generalnog Sekreterijata Vlade nalaze na raspolaganju Upravi policije. Vozilo majbah bie u skladu sa zahtjevom vraeno vlasniku ANB-u. To vozilo nee koristiti premijer Krivokapi. Njemu je na raspolaganje stavljeno drugo vozilo”, saopteno je Televiziji Vijesti iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Drugi “majbah” koristi predsednik Crne Gore Milo ukanovi, ijem se voznom parku prethodnih dana priduilo jo najmanje jedno vozilo i to ono koje koristi njegov novi savetnik za odbranu i bezbednost – donedavni direktor Uprave policije Veselin Veljovi, koji je, reklo bi se, emotivno vezan za njegov 15 godina star slubeni audi.

Iz Uprave policije su Televiziji Vijesti zvanino odgovorili da je Veljovi kao direktor koristio “audi A6”, a nakon to je podnio ostavku, Uprava policije je vozilo razduila Upravi za imovinu. No, Veljoviev automobil nije dugo bio parkiran. U kratkom roku, Uprava za imovinu je, navode sagovornici Televizije Vijesti, vozilo dala Predsednitvu.

A dok se vozila vraaju onima kojima emotivno ili na papiru pripadaju, kljuno pitanje je – od kog novca je bivi direktor ANB-a Dejan Perunii kupio “majbah” vredan vie od pola miliona, zbog ega do danas javnost nije znala da je vozilo u vlasnitvu Agencije kao i da li je to jedino skupoceno vozilo koje je prethodnih godina kupila tajna sluba, piu Vijesti.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Top